Hudba Google je oficiálně v Česku včetně neomezeného poslechu Naplno

Hudba Google se dala na Android zařízeních a počítačích spustit již před několika lety, nicméně pomocí kliček a obchvatů. Nyní je Hudba Google oficiálně v Česku, můžete tak poslouchat vlastní hudbu, nakupovat nová alba a přináší také neomezený poslech hudby za měsíční paušál s názvem Naplno.

Poslech hudby z cloudu podporuje na našem území již mnoho různých služeb, v čele s Groovesharkem či Deezerem. Google nabízí kromě streamování libovolné hudby, kterou má ve svém repertoáru, také možnost nahrát si až 20.000 písniček, které již vlastníte na váš Google účet a streamovat je při jakékoliv příležitosti, pokud jste v dosahu internetu. Pokud v dosahu nejste, je možnost si hudbu předem stáhnout do přístroje a poslouchat i postaru, offline.

Jelikož můžete poslouchat cokoliv co Google nabízí, můžete si i vyhledanou hudbu vložit do vaší knihovny, a tak se k jednotlivým albům nebo singlům můžete vracet kdykoliv chcete, dokud nepřestanete platit měsíční paušál. To je samozřejmě zásadní háček, který spoustu z vás odradí. Dalším háčkem je jistě také problém s FUP jednotlivých operátorů, protože pouštění hudby z cloudu samozřejmě devastuje váš internetový tarif a vycucává ho jak lahodný osvěžující koktejl v parném létě. Jakožto uživatel Hudby Google již mnoho měsíců a vlastník 4 GB internetového tarifu můžu říct, že půl giga za měsíc je celkem standardní záležitost, a to počítám s tím, že spousta alb mi zůstane v cache paměti, a tak nejsou stahovány znovu. Pokud tedy budete využívat naplno možnosti téměř bezedné studny Hudby Google, giga a půl stažených dat měsíčně nebude nejspíš žádným oříškem.

2013-10-01 08.46.172013-10-01 08.49.162013-10-01 08.49.492013-10-01 08.53.24

Již jsem nakousl cenu Hudby Google Play Naplno. Ta bude, stejně jako při spuštění služby v Americe, dočasně zlevněna, a to na 129 korun měsíčně, pokud si službu objednáte do 15.11.2013. Poté bude cena navýšena na 149 korun měsíčně. První měsíc máte ve všech případech zdarma. Jednotlivé songy a alba si budete moci samozřejmě také zakoupit za cenu kolem 10 až 30 korun za skladbu, nebo za cenu kolem 100 až 350 korun za celé album. Možná najdete i dražší, já na první pohled našel většinu alb za 110,- nebo 240,-.

Pokud si zaplatíte měsíční využívání služby Naplno, získáte neomezený poslech milionů skladeb, možnost vytváření personalizovaných rádií z libovolných skladeb a interpretů, poslech rádia s neomezeným přeskakováním skladeb a chytrá doporučení na základě vašeho hudebního vkusu. Všichni uživatelé získají, i bez nutnosti platit měsíční paušál, také možnost uložení až 20 000 vlastních skladeb do skříňky, přístup k hudbě odkudkoli bez synchronizace, hudbu bez reklam a možnost nákupu nové hudby na Google Play (více než 18 milionů skladeb).

[appbox googleplay com.google.android.music]

Zdroj: Obchod Play

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *