Lenovo představilo nový 5,5" phablet s Full HD rozlišením

Lenovo je mezi lidmi známé především jako výrobce notebooků. Neznamená to ale, že se nepustil i do vod chytrých telefonů a tabletů. Na veletrhu IFA 2013 jsme se setkali s přístrojem Vibe X. Nyní máme tu čest s novinkou v podobě 5,5“ phabletu Lenovo Vibe Z.

Tento krasavec nese displej o velikosti úhlopříčky 5,5“ s rozlišením Full HD (1080p). Co se výkonu týká, nabídne tento krasavec Qualcomm Snapdragon 800 s taktem 2,2 GHz na každé ze čtyř jader. Procesoru bude sekundovat operační paměť RAM velikosti 2 GB a o grafické zpracování se postará čip Adreno 330 GPU.

Když se zaměříme na optickou výbavu, zjistíme, že je tento kousek nadprůměrně vybaven. Na zádech nese snímač, jenž dokáže pořizovat snímky v rozlišení 13 Mpx doplněný o LED diodu a vpředu pak najdeme kousek, který zvládá 5 Mpx.

Lenovo-Vibe-Z

Co se týká konstrukce, je velmi elegantní a proti konkurenci nabídne o něco serióznější design. To vše podtrhuje jeho tloušťka, která činí pouhých 6,9 mm. Dále se objevuje informace, že Lenovo plánuje v budoucnu osadit tohoto krasavce Androidem ve verzi 4.4 KitKat.

Uvidíme tedy, jakou nasadí Lenovo politiku a zda se tento věhlasný výrobce osobních počítačů a notebooků rozhodne distribuovat tento model i v našich končinách.

Zdroj: GSMArena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *