Sony Xperia Z1 Mini: špičkové parametry v malém těle

Ačkoliv o sobě dokážu směle tvrdit, že se ve vodách mobilních zařízení dokážu pohybovat obstojně, musím přiznat, že s čím dál více se rozrůstající nabídkou výrobců přichází i mé zmatení. Je to samé mini či maxi a rázem nevím, kde mi hlava stojí. Další dávka nejasnosti přichází v podobě Sony Xperia Z1 Mini, o níž unikla spousta informací.

Objevila se totiž brožura operátora NTT DoCoMo, kde najdeme srovnání Xperia Z1 a Z1 Mini. Novinka prý ponese procesor Qualcomm Snapdragon 800 taktovaný na 2,2 GHz. Dále se pak setkáme se 4,3“ displejem o rozlišení 1280 x 720 pixelů.

Lahůdky, které podědí po větším bráškovi, jsou 20,7 Mpx fotoaparát, certifikace IP 58, která zaručuje odolnost proti prachu a vodě. Dále se pak setkáme s operační pamětí nesoucí velikost 2 GB. Co se systému týká, samozřejmě tento krasavec přijde s Androidem. V tomto případě se bude jednat o verzi 4.2.2 Jelly Bean obohacený o uživatelské prostředí Xperia UI.

Xperia-Z1-and-Z1-mini

Co se konstrukce týká, bude adekvátní velikosti displeje. Rozměry smartphonu činí 127 x 64,9 x 9,4 mm při hmotnosti 144 gramů. Přístroj bude podle všeho nabízen hned ve čtyřech barvách, a to černé, bílé, růžové a žluté.

Parametry potenciálního nepřítele Samsungu Galaxy S4 Mini a HTC One Mini jsou poměrně slibné. To co nás však nyní zajímá nejvíc, je cena a dostupnost tohoto krasavce.

Zdroj: androidauthority.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *