Oppo Finder má titul nejtenčího smartphonu na světě

Nejtenčím smartphonem světa se stal čínský smartphone Oppo Finder, který je výjimečný nejenom svojí tloušťkou, ale i vlastnostmi. Jedná se o jednoho z nastupující generace ultratenkých telefonů, které by měli v následujících měsících zaplavit nejen čínský, ale i světový trh. Číňané se mohou pyšnit jedním titulem za druhým ve světě mobilní elektroniky.

Boj o nejtenčí telefon se stal cílem mnohých výrobců smartphonů. Oppo Finder je aktuálně ten nejtenčí na celém světě. Ačkoliv si svůj titul zatím drží, tak mnoho ostatních výrobců elektroniky by mu rádo pomyslnou korunku sundalo. Samotný výrobce telefonu dobře tuší, že takový titul není na dlouho. Výjimečná tloušťka, která telefon proslavila je 6,65mm.

Smartphone obsahuje velmi kvalitní displej Super AMOLED Plus s úhlopříčkou 4,3 palce. Dále obsahuje dvoujádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz, operační paměť je 1GB RAM. Vnitřní paměť telefonu má 16GB a je možné ji rozšířit SDHC kartami. Operační systém je používán Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Telefon je vybaven 8 megapixelovým fotoaparátem a VGA kamerou s 1,3 megapigely. Zatím se jedná o novinku, která vstoupí na trh v tomto měsíci a začne v Číně, do ostatních států by se měla dostat v následujících měsících. Odhadovaná cena by měla být přibližně 13000kč.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *