Vylepšený ASUS Padfone Infinity se Snapdragonem 800 na scéně

Jak jsme psali, tak se i stalo. 17.září není jen magické datum pro všechny konzolové hráče, protože vyšlo nové ‚gétéáčko‘, ale také je to datum, kdy světlo světa spatřilo vylepšené zařízení Padfone Infinity od firmy ASUS.

Původní verze, která byla představena na veletrhu MWC v Barceloně, nabídla poněkud jiné parametry, než nynější novější vylepšená verze. Nejpropíranější změnou je jistě změna procesoru ze Snapdragonu 600 na Snapdragon 800 a také zvýšení taktu z 1.7 GHz na příjemných 2.2 GHz. Změna se odehrála také v grafice, tentokrát to je Adreno 330 oproti původnímu Adreno 320. Množství RAM o velikosti 2 GB zůstalo stejné.

Otázka vnitřní paměti také byla nadhozena a došlo zde ke změně. Původních 64 GB místa nahradilo skromnějších 16 GB respektive 32 GB, ale navíc je zde slot na paměťové karty, což původní model neměl, a to až do velikosti 64 GB.

ASUS-The-new-PadFone-Infinity-1ASUS-The-new-PadFone-Infinity-11

Nový ASUS Padfone Infinity je v ostatních ohledech poměrně nezměněn, je proto také naprosto kompatibilní s veškerým příslušenstvím pro původní Padfone Infinity model, tedy například s dokovací stanicí, která přidá další baterii a také klávesnici a touchpad. Displej se dočkal změny jen drobné a sice změny z původního rozlišení u telefonu z 1080×1920 pixelů na 1200×1920 pixelů, což je také rozlišení stanice. Velikost displeje je u telefonu 5″, u stanice pak 10.1″.

Vylepšení přišlo také pro čočky fotoaparátu, respektive pro software, který vytváření obrázků zpracovává. Asus představil funkci PixelMaster, díky které můžete sežvýkat původní 13 MP fotku do 3 MP velikosti, ovšem s lepším kvalitativním výsledkem výsledné fotografie. Jedná se o jakési softwarové nahrazení metody UltraPixel od HTC. S fotoaparátem nyní také zvládnete udělat až 25 snímků za vteřinu, pokud budete mít nastavenu velikost 3 MP nebo až 8 snímků za vteřinu při plném rozlišení 13 MP.

ASUS-The-new-PadFone-Infinity-2ASUS-The-new-PadFone-Infinity-9

Změny se dotkly také samotného předinstalovaného operačního systému Android, a to jak v číslovce, která se zastavila na verzi 4.2.2, tak v celkovém pocitu z ovládání. V tomto přístroji budete také postrádat předinstalovanou navigaci Garmin, která byla v původním modelu v základu.

Nový ASUS Padfone Infinity se na Taiwanu bude prodávat za cenu 18.990 NT$ za 16 GB model, což v přepočtu na naše vychází na slušných cca 12.400 korun, respektive 20.990 NT$ za verzi s 32 GB na palubě, to je v přepočtu necelých 13.700 korun. Na eBayi se dá pořídit již teď a to za cenu těsně pod 19.000 korun bez daně a cla (za 16 GB verzi) a věřím, že cena u nás se zastaví na takových 25.000 korunách, a to už je naprosto šílená částka. Dokovací stanice pro Padfone Infinity se bude prodávat za bratru 7.000 NT$, tedy za cca 4.600 korun. Barevné provedení bude k dispozici platinově bílé (Platinum White) a titanově černé (Titanium Black). Žádná informace o mezinárodní dostupnosti není známa, ale jak jsem již napsal, na eBayi je k dispozici již nyní.

Zdroj: Android Community, vr-zone.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *