The Room: nejlépe hodnocená hra z Velké Británie

Uživatelé, kteří mají rádi tajemné hry, by nyní měli zbystřit své smysly. Je tu pro ně totiž připravena hra, která si díky svému dokonalému provedení získala celou řadu ocenění. Nejde o střílečku, ani o závody, nýbrž o logické řešení úkolů, které byly zasazeny do tajuplné atmosféry temných pokojů, podkroví a sklepů. Samotné provedení hry přesvědčilo tisíce uživatelů o její kvalitě.

The Room je hra, která donutí uživatele přemýšlet. Jak již název napovídá, hra má něco společného s místností. Je to tak, samotný hráč se vždy ocitne v místnosti, ze které nemůže odejít dříve, než splní úkol, tedy dokud nevyřeší záhadu. Jen těžko se slovy vysvětlují tajemné úkoly, které na uživatele čekají. Hráč bude otevírat trezory, luštit hlavolamy a u všeho musí být naprosto soustředěný na skryté detaily.

unnamed

Celá hra se skládá z kapitol, po každém dořešení úkolu se hráč automaticky přesune k úkolu jinému. Vyřešení jednoho úkolu může být otázkou minut, ale i dlouhých hodin. K tomu, aby dokázal hráč záhady rozluštit, musí pečlivě sbírat stopy, číst vzkazy, nacházet klíče a mnoho dalšího. Samotným úkolem je nejčastěji tajemný stroj, který ukrývá nějaký specifický artefakt.

unCílem uživatele je najít způsob, jak daný mechanismus otevřít, a zmocnit se artefaktu. Hráč má k dispozici drobný inventář, ve kterém si hromadí různé věci, nejčastěji klíče, kleště a pomůcky k otevření strojů, trezorů a truhel. Každý strojový mechanismus je ve 3D a je do detailů propracován. Hráč může daný objekt obcházet ze všech stran, je třeba důkladně vnímat. Mechanismy, klíčové dírky i vzkazy jsou skryté a na první pohled jdou odhalit pouze velmi těžko.

asJedná se o hru, která hráče okamžitě vtáhne. Pokud by se hráč nemohl za žádnou cenu dostat do další kapitoly, je internet naštěstí plný videonávodů, jak na to. Hra je dokonale zpracovaná, a tak lze počítat i s tím, že je třeba za ni zaplatit. Je ovšem levná a skvělý zážitek, který The Room přináší, za to určitě stojí.

[appbox googleplay com.FireproofStudios.TheRoom]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *