Pressy: Tlačítko pro zjednodušení života

Systém Android je populární mezi uživateli i díky tomu, že je lehce ovladatelný. Představte si ovšem, že by šlo ovládání telefonu ještě více zjednodušit, a to natolik, že byste pouhým kliknutím dostali jakoukoliv funkci okamžitě k dispozici. Nyní je to možné díky speciálnímu zařízení, které se do telefonů připojuje stejným způsobem jako obyčejná sluchátka, ale využití je obdivuhodné.

Pressy, takto byl nazván doplněk Androidů, který zjednoduší ovládání telefonu. Jedná se o drobné zařízení, které na první pohled vypadá jako konektor od sluchátek a které se pouze zapojuje do stejného místa jako sluchátka. Je to kouzelné tlačítko, díky kterému lze nastavit jakoukoliv funkci na pouhé kliknutí. Takto malé zařízení disponuje softwarem, díky kterému si uživatel nastaví, které funkce budou při zmáčknutí spuštěny.

nexusae0_Pretty5_thumb

V samotném menu aplikace tohoto doplňku si lze nastavit funkce na počet zmáčknutí, které se rozlišují na krátké a dlouhé zmáčknutí. Je možné nastavit opravdu cokoliv, vždy se zvolí funkce a počet kliknutí, funkcí lze nastavit libovolné množství.  Typickým příkladem může být nastavení spuštění fotoaparátu na jedno zmáčknutí, spuštění hovoru kamarádovi na dvě zmáčknutí nebo třeba sdílení na Facebooku na jedno dlouhé zmáčknutí.

nexusae0_Pressy3_thumbJe pouze na samotném uživateli, jaké funkce si chce zjednodušit. Nejlepší je zvolit funkce, které se používají nejčastěji, pak Pressy dokáže ušetřit každý den mnoho času. Samotný Pressy je na telefonu nenápadný, po zasunutí do portu pro sluchátka je to drobné tlačítko, které lze kdykoliv vyndat. Poté ho můžete zasunout do stylového pouzdra na klíčence, kterou může uživatel neustále nosit u sebe.

nexusae0_Pressy6_thumb

Uživatel si může nastavit na kliknutí spuštění blesku, odemčení telefonu nebo třeba spuštění nějaké aplikace. Pressy je doplněk, který bude velmi brzy nepostradatelný. Pressy bude postupně dostupný ve většině obchodů a uživatelé budou zaskočení jeho cenou, která je bez poštovného pouhých 17 dolarů, tedy kolem 350 Kč.

Zdroj: www.androidpolice.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *