PlayPad a PlayPad Pro jsou nové herní konzole na Android

Herní konzole nejsou příslušenstvím pouze pro Playstation, ale nově je možné využívat herní konzole i pro zařízení s Androidem. Není to dlouho, co se na trhu objevily zmínky o ovladačích, které se budou propojovat pomocí Bluetooth s tablety a smartphony. Novinka by měla zvýšit herní zážitek o 100% a poskytnout uživatelům zároveň pohodlí a mnoho nových funkcí.

Nové gamepady vytvořila společnost Nyko ve spolupráci s jedním z největších provozovatelů herního portálu a zároveň technickým tvůrcem, společností NVIDIA. Gamepady budou dostupné ve dvou verzích, první se jmenuje PlayPad a druhá PlayPad Pro.

Rozdíl je mezi těmito dvěma ovladači pouze minimální, jde především o tvar. Zatímco verze PlayPad připomíná klasický ovladač na Playstation, jak tvarem i ovládáním, tak druhá verze PlayPad Pro má zaoblený obdélníkový tvar. Jak již bylo zmíněno, tak ovladače se propojují se zařízeními, které obsahují operační systém Android 3.0 a vyšší.

V ovládání obou gamepadů lze najít dva směrové joysticky, křížový ovladač a také klasické rozdělení A, B, X, Y. Dále jsou ze přední strany dva páry tlačítek pro doprovodné ovládání. Obě dvě verze gamepadů budou dodávány společně se vzhledným plastovým pouzdrem.

Oba dva ovladače byly představeny na veletrhu E3 společností Nyko Technologies. Datum kdy budou spuštěny na trh ještě není jisté, ale odhaduje se na průběh podzimu. Odhadovaná cena za jednotlivé gamepady zatím zůstává také zatajena, ale v následujících měsících by měly být bližší informace o vydání ovladačů i o přibližné ceně.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *