HTC Desire V je smartphone podporující dvě SIM karty

Dlouho očekávaný smartphone HTC Desire V konečně zamířil do Evropy. Zvláštností tohoto telefonu je, že podporuje dvě SIM karty najednou. To je jeden z důvodů jeho popularity. Ačkoli svými funkcemi nijak výrazně nevyčnívá z řady, tak právě kvůli podpoře dvou SIM karet si ho mnoho uživatelů před objednává dlouho dopředu.

HTC Desire V je již na první pohled zajímavý smartphone, tento model je, právě díky podpoře dvou SIM karet, nazývám dual-SIM. Telefon obsahuje velký 4 palcový WVGA displej. Tento Android se může pyšnit moderní verzí operačního systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Na telefonu téměř každého zaujme výrazný fotoaparát, který má 5 megapixelů. Fotoaparát nabízí i funkci blesku za pomoci integrované LED diody. Fotoaparát je možné využít i k natáčení VGA videí. Telefon obsahuje procesor Qualcomm MSM7227A SoC s frekvencí 1GHz a pamětí RAM 512MB.

Interní paměť telefonu má 4GB a uživatel má možnost využívat dalších 25GB místa na úložišti Dropboxu. Paměť je možné rozšiřovat pomocí microSD karet. Telefon plně podporuje Beats Audio, Bluetooth 4.0 a HSDPA. Desire V sice podporuje dvě SIM karty, ale příjmání dat bude umožněno jen z jedné, druhá může sloužit k volání a odesílání zpráv. telefon je doplněn novým uživatelským rozhraním HTC Sense 4.0.

HTC Desire V je dostupný ve dvou barevných variantách šedé a černé. Původně v Evropě startoval s cenou 450 dolarů, je možné ho pořídit zatím jen ze zahraničních obchodů. Na český trh by měl telefon dorazit v průběhu července a jeho cena se odhaduje na 8000-9000kč.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *