Smart IR Remote: přepínejte programy na televizi telefonem

Velmi často se nám stává, že nemůžeme najít ovladač a hledáme ho. Obvykle není na pohovce, na stole, na televizi, pod křeslem, a teprve když jsme absolutně vysílení, boj vzdáme a televizi zapneme ručně.  Toto trápení ovšem může přestat díky aplikaci, která promění telefon v ovladač. Už vám skončí nekonečné hledání ovladače, stačí použít telefon a naladit si program, na který máte náladu.

Smart IR Remote je převratná aplikace, která zcela změní život každému uživateli televize. Předem je ovšem třeba upozornit, že je aplikace striktně určena pouze pro telefony s IR přijímačem, tedy pro telefony jako Galaxy S4 a HTC One. Pokud očekáváte pouze jednoduché funkce běžného ovladače, tak jste na omylu. Nabízí se veškeré důležité funkce, které může uživatel potřebovat.

nexusae0_Remote1_thumbV běžném zobrazení najdeme funkce pro přepínání kanálů, ovládání hlasitosti, vypínání a také režim čísel. Jeden telefon lze použít k ovládání libovolného množství televizí, stačí si nastavit, kterou televizi chceme ovládat. Reakční doba se od normálního ovladače nijak neliší. Stisknete tlačítko a následně televize zareaguje, tedy nerozeznatelné od běžného ovladače.

nexusae0_Remote2_thumb

Klasický režim lze rychle přepnout do nastavení, kde jsou k dispozici pokročilejší funkce, najdeme mezi nimi nastavení poměru stran, 3D obraz, vyhledávání programů, nastavení kvality obrazu a mnoho dalšího. Předchozí verze aplikace měla problémy se zobrazováním populárních kanálů, které se řadily automaticky. Nová verze aplikace již umožňuje dokonce i vlastní volbu a řazení populárních kanálů.

nexusae0_Remote3_thumb1

Aplikaci lze připnout na pozadí jako widget pro rychlé ovládání. Velmi skvělou funkcí je také spárování přídavných zařízení, jako jsou domácí kino, DVD a další. Jedinou nevýhodou aplikace je poměrně vysoká cena, ovšem pokud si chceme dopřát pohodlí univerzálního ovládání, tak je třeba si připlatit. Aplikace jsou lehce odlišné pro jednotlivé modely, níže můžete nalézt ke stažení verzi ovladače pro HTC One.

[appbox googleplay com.remotefairy2]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *