Practical Meter: zjistěte kvalitu nabíjení telefonu

Dnes si představíme novinku, která se používá pro zjištění kvality nabíjení. Malý a nenápadný doplněk má velikost flash disku, ale svým využitím je zcela originální. Pokud nabíjíte svůj telefon i jinými způsoby než jen přes nabíječku do zásuvky ve stěně, tak se můžete dozvědět, jak moc kvalitní tyto ostatní zdroje jsou.

Practical Meter je zajímavé zařízení, které ocení každý uživatel telefonu nebo tabletu. Jedná se o drobný gadget pro sledování kvality nabíjení. V dnešní době se pro nabíjení nepoužívají pouze klasické nabíječky do zdroje, ale také solární nabíječky, nabíječky do auta, drobné kapesní akumulátory, nabíjení přes notebook a další možnosti.  Díky jednoduchému propojení se ovšem dozvíme, který z alternativních zdrojů elektřiny je nejlepší.

practical-meter-usb-charge-time

Samotné zařízení je velmi skladných rozměrů, velikost je téměř stejná jako u flash disku. Pro zjištění kvality nabíjení slouží LED indikátor, který nám podle počtu rozsvícených ikonek ukazuje, jak je zdroj kvalitní. Propojení samotného Practical Meteru je prosté, jedna část se zapojí do USB zdroje a druhá část se přes kabel spojí s telefonem. Samotné zařízení si lze pořídit s přídavnými kabely nebo i bez nich. Níže se již můžete podívat na tabulku ukazující dobu nabíjení při počtu rozsvícených kontrolek.

nexusae0_Meter8_thumbV případě, že svítí pouze jedna kontrolka, tak je zdroj obzvláště nekvalitní, můžete počítat s dlouhou dobou nabíjení. Jedna kontrolka svítí především u solárních nabíječek, které jsou nestabilním zdrojem pro nabíjení. Jistě důležitou poznámkou je, že tento malý rošťák není určen pouze pro přístroje s Androidem, ale i pro jakýkoliv jiný přístroj, který lze nabíjet přes USB zdroj. Může to být tedy i iPad, ale i elektronická cigareta.

xl_Kickstarter-practical-meter

Tím bohužel končí veškeré využití přístroje. Dokáže pouze zjistit kvalitu nabíjení. Tento malý doplněk  zatím nelze na českém trhu sehnat, je ovšem dostupný v zahraničních obchodech s elektronikou v sekci gadgets. Cena za samotný Practical Meter je necelých deset dolarů, tedy zhruba 200 korun. V případě, že si ho budete chtít koupit i s kabely, tak za něj zaplatíte už 19 dolarů. Ovšem s kabely se rozšiřuje jeho využití i na kvalitní nabíječku.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *