Android obsazuje 67 % trhu s mobilními operačními systémy

Globální trh s chytrými telefony a tablety neustále roste, a tak je logické, že ruku v ruce s ním poroste i trh s mobilními operačními systémy. Ten, se kterým se nejčastěji setkáme, je pochopitelně Android. A právě on si za druhé čtvrtletí roku 2013 ukousl 67 % trhu.

Analytická společnost Strategy Analytics vytvořila průzkum, který ukazuje pohyb výrobců operačních systémů a mnohé další aspekty, které se vztahují k tabletům, smartphonům a věcem k nim patřícím.

LG-Optimus-G-Pro-vs-Samsung-Galaxy-Note-II

Bylo zjištěno, že ve druhém kvartále tohoto ruku vzrostl počet prodaných tabletů na 51,7 milionu, což je poměrně slušné, přihlédneme-li k tomu, že se ve stejném období předešlého roku prodalo 36,1 milionu přístrojů tohoto typu. Procentuelně to znamená, že trh tohoto segmentu vzrostl o 43 % za posledních 12 měsíců.

Když půjdeme do ještě větší hloubky, zjistíme, že prodeje tabletů s Androidem vzrostly v průběhu roku o 87 procent, což znamená, že se jich prodalo neuvěřitelných 34,6 milionů. Apple si oproti Googlu nevedl dvakrát dobře, za stejné období prodal jen 14,6 milionu kusů tabletů, což mu zajistilo 14% pokles.

Zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *