Parrot AR Drone: helikoptéra ovládaná Androidem

Hračky má rád každý, dokonce i dospělí. O hračce, kterou si dnes ukážeme, to platí dvojnásob. Jedná se o hybrida helikoptéry se 4 vrtulemi, kterou lze jednoduše ovládat prostřednictvím chytrého telefonu nebo tabletu s Androidem. Tato „hračka“ si získala velkou popularitu již od chvíle, kdy ji Amazon poprvé představil. Nyní je nabízena za skvělou cenu.

Parrot AR Drone je androidí hračka, která je důkazem, že dítě je v každém z nás. Představa, že prostřednictvím telefonu ovládáme létající monstrum, je velmi zábavná. Létající hračky jsou na trhu již dlouho, ovšem opravdový zájem si získaly až ty, které můžeme ovládat s telefonem prostřednictvím aplikace.

Parrot_AR.Drone_06

Tuto hračku si může zakoupit každý, ne ovšem na českém trhu, ale prostřednictvím jakéhokoliv většího zahraničního portálu, od Amazonu až po eBay. Technické specifikace této hračky jsou skvělé, až na výdrž baterie, která je 10-20 minut, je ovšem výměnná, takže není problém jich s sebou nosit více. Parrot nabízí několik provedení, které si můžeme sami měnit, většinou jde o venkovní a vnitřní provedení.

parrot-drone-2

Venku lze použít Parrot zcela bez přídavných krytů, jelikož není tak vysoké riziko nárazu. Pro použití v místnostech je ovšem třeba použít speciální kryt kolem vrtulí, ty by se totiž při nárazu do stěn mohly velmi snadno poškodit. Díky krytu se nárazů nemusíme obávat. Ovládání Parrotu je velmi snadné prostřednictvím aplikace se sám aktivuje. Parrot je vybaven přední kamerou, která snímá vše před ním.

24

Právě z jeho pohledu se ovládá. Pro ovládání stačí telefon naklánět do stran, tím se dělají postranní úhyby. Při naklápění dopředu a dozadu stoupá nebo klesá. Na samotném displeji regulujeme výšku a také zatáčení. Díky přední kameře s vysokým rozlišením můžeme během samotného letu natáčet videa nebo fotit. Zařízení tedy může sloužit i jako špionážní letoun.

AR.Drone-By-Parrot

Pokud se rozhodnete pro zakoupení tohoto extravagantního doplňku, tak vás každopádně čeká mnoho zábavy. Cena Parrotu se pohybuje kolem 340 dolarů, ovšem v minulém týdnu byl zlevněn na 272 dolarů. Pokud jste hraví, tak se vám tato investice jistě vyplatí a vy můžete fascinovat své okolí touto technologickou novinkou.

Zdroj: www.androidpolice.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *