Opravdu je HTC One X lepší než SGS3?

Společnost HTC vypustila do světa velmi silné tvrzení, HTC one X je prý lepší než konkurenční model Samsung Galaxy S III. Tvrdí to po tom, co jsou oba telefony volně k dispozici a uživatelé mohou srovnávat. Samsung se doposud chlubil, že Galaxy S III je bezkonkurenční a dosud nejlepší smartphone s Androidem na trhu. HTC vysvětluje na základě srovnání, v čem je jejich vlajková loď One X lepší než konkurence od Samsungu.

Začněme výkonem. HTC osadilo své zařízení pěti jádry, kdežto Samsung využil jen čtyři. Díky tomu má One X rychlejší procesor, avšak jen o 0,1 GHz. Dále vyzdvihuje vylepšený zvuk Beats Audio, zde jde však čistě o softwarovou úpravu. Podle HTC má jejich zařízení lepší parametry displeje než Galaxy s III, který je osazen Super AMOLED HD displejem.

Některé fakta však přináší body i Samsungu, nicméně se jedná spíše o maličkosti. První bod pro Samsung přichází u rozměrů, jeho model je tenčí, avšak v ruce a na pohled je to jen těžko rozeznatelné. Další výhodou je možnost vyjmout baterii, zařízení od HTC nic takového neumožňuje.

To byl rychlý a stručný výčet detailů, na které upozornila společnost HTC, na základě těchto informací tedy tvrdí, že jejich model je lepší než Smasung Galaxy S III, který byl nedávno s velkou parádou představen. Čistě dle osobního cítění bych ještě upozornil na design. HTC One X je podle mě designem úplně jinde, než Samsung. HTC se drží zaběhnutého a ověřeného modelu, zatímco Samsung přišel s novým, oproti Galaxy S II zcela jiným konceptem- lepším. Dle spekulací se tímto Samsung chtěl vyhnout patentovým sporům s Applem. Celkově jejich pojetí designu není špatné, ovšem zvlášť přední horní část telefonu působí trochu rušivě a neelegantně. Zadní strana to samé, umístění diody a malého reproduktoru okolo fotoaparátu je zcela neoriginální a nepěkné – alespoň já mám takový pocit. Po stránce designu HTC vede zcela jednoznačně. Celkové srovnání obou modelů si necháme do budoucna.

                

1 komentář: „Opravdu je HTC One X lepší než SGS3?“

  1. Z přední části se mi líbí SG III více, na dotyk úžasný, ale i vizuálně super. Zadní část S trojky mě naopak trochu irituje, klouže a třeba v autě mnohdy vyklouzne z kapsy. Tolik k designu. Jinak perfektní telefon :-).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *