Bizarní hra QWOP nyní dostupná i na Android

Možná jste se již setkali s podivným názvem velmi podivné hry, QWOP. V tomto ‚simulátoru‘ běžce na trati se vtělíte přímo do noh tohoto běžce a budete se snažit uběhnout co nejdelší vzdálenost.

Ač to možná zní velmi jednoduše, opak je pravdou. Hra měla svůj debut na webových prohlížečích, kde jste ve flashové hře používali tlačítka Q, W, O a P k pohybu jednotlivých končetin hrdiny na obrazovce. Jak jste již vytušili, název hry je odvozen právě od těchto ovládacích kláves. Dvěma klávesami ovládáte stehna, dvěma lýtka a abyste ušli alespoň tři metry, potřebujete k tomu mnoho minut zkoušení než přijdete na ten správný grif.

Hra je opravdu neuvěřitelně složitá, ale získala si srdce mnoha hráčů, kteří se trumfují v tom, kdo ušel se svým běžcem delší vzdálenost. Já musím říct, že jsem se nedostal za nějakých devět metrů a to mi zabralo asi tak dvacet minut. Pak mě to přestalo bavit.

unnamed (57)unnamed (56)

Ode dneška je k dispozici verze pro mobilní telefony a tablety Android, která v Obchodě Play stojí 19.50 korun. Ovládání je navrženo pro dva palce a akcelerometr Android zařízení.

Hra podporuje také Google Play Games, takže se po přihlášení můžete srovnávat s nejlepšími běžci, můžete získávat ocenění i hrát hromadné hry. Své schopnosti můžete otestovat na 100m běhu, překážkovému běhu, skoku do dálky, dostizích s překážkami (Steeplechase) a 50 km chůze.

Hra je to vtipná a osvojení si ovládání je pekelně těžké, ale za pokus to rozhodně stojí. Za QWOP stojí vývojáři, kteří mají ve svém repertoáru také oblíbený Super Stickman Golf i jeho druhou verzi. Pokud si chcete QWOP vyzkoušet nejprve ve webovém prohlížeči, přejděte na stránky Freegame.cz, kde si ji můžete vyzkoušet zdarma. A až vás přestane bavit, najdete zde i spoustu dalších flashových her zdarma.

[appbox googleplay com.noodlecake.QWOP]

Zdroj: Android Central

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *