Sony SmartWatch 2 – nové hodinky přinesou lepší displej, NFC i voděodolnost

Ačkoliv se to přes velký věhlas hodinek Pebble neví, Sony přišlo s chytrými hodinkami dávno před nimi. Jen to nebylo tak revoluční zařízení, aby se o tom všude mluvilo. Nástupce pojmenovaný Sony SmartWatch 2, nebo také SW2, přináší lepší displej, voděodolnost a párování pomocí NFC.

Hodinky hodně připomínají mnohem menší Xperii Z (či Ultra) a to hlavně díky tlačítku pro zapínání, které se, stejně jako právě u Xperie Z, nachází uprostřed boční strany. Na spodní straně máte k dispozici ovládací prvky jako na spoustě jiných Android telefonů, tedy tlačítko zpět, domů a menu. Řemínek je zde standardní 24mm, takže pokud nebudete s pokojeni s tím, který pro vás vytvořili v Sony, můžete si tam připevnit svůj vlastní.

Ovládání na hodinkách slouží například k přijímání a odmítání hovorů, prohlížení záznamů o hovorech, čtení zpráv nebo mailů, prohlížení Facebooku nebo Twitteru, nebo třeba ovládání hudby. Z jednou ze speciálních funkcí je třeba dálkové ovládání fotoaparátu, který vyfotí obrázek po zmáčknutí tlačítka na hodinkách. To je jako záměna za automatickou uzávěrku přímo brilantní. Spojení s telefonem je možné provádět pomocí NFC a hodinky by měly takto fungovat s většinou Android telefonů. Nahrávání nových aplikací je možné pomocí Bluetooth a v tuto chvíli by mělo být dostupných na 200 aplikací pro SW2.

Displej hodinek dosáhl podstatných změn. Jednak se změnila technologie a OLED byl nahrazen Transflective LCD, a jednak se zvětšilo rozlišení a rozměr. U SW2 máte k dispozici 220×176 pixelů na 1.6 palcích, oproti 128×128 px na 1.3 palcích u minulého modelu. Displej je kompletně dotykový a hodinky by měly vydržet nabité při běžném používání 3-4 dny. Nabíjení probíhá přes standardní microUSB kabel, což je dobrá zpráva. Voděodolnost hodinek je označená jako IP57, což znamená, že jsou chráněné proti prachu a teoreticky s nimi můžete až do metrové hloubky. Obecně je to bráno tak, že s nimi můžete do sprchy, ale radši se v nich příliš necachtejte.

Dostupnost hodinek Sony SmartWatch 2 je předpokládána na září tohoto roku, za cenu, která prozatím není známa.

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *