[Aktualizováno] Firma Sony povýšila slovo Phablet na novou úroveň – představila Xperia Z Ultra s 6.4" displejem

Sony se jasně rozhodlo, že 5.5″ je pro phablet, neboli tabletofon prostě málo. Uhlopříčka 6.4″ s displejem nabízejícím rozlišení 1080p, to je to pravé. Nejen obřím displejem je ovšem živ tento gigant, Sony Xperia Z Ultra.

Firma Sony dnes na Mobile Asia Expo v Šanghaji představila několik svých novinkových produktů a tento obří přístroj byl jistě jedním z nejzajímavějších. Xperia Z Ultra nabízí design podobný původnímu modelu Xperia Z, jež se stal vlajkovou lodí již před pár měsíci. Stejně jako Zetko, nabízí i Z Ultra vodotěsné provedení. Navíc má ovšem koňskou sílu pod kapotou v podobě nejrychlejšího procesoru současnosti – Qualcomm Snapdragon 800. Čtyřjádrové srdce telefonu, tepající na frekvenci 2.2 GHz. Navíc se můžete těšit na extrémně štíhlé tělo, které se zastaví již na hranici 6.5 mm.

Kromě velikosti displeje se ale Sony ohání také jeho kvalitou. Pojmenoval jej TRILUMINOUS, což je technologie pocházející z Bravia televizorů a nabízí videozlepšující software nazvaný X-Reality. Displej Xperia Z Ultra by měl reagovat také na obyčejnou tužku, pomocí které můžete po displeji kreslit.

Design šasi Xperia Z Ultra je skutečně téměř k nerozeznání od modelu Xperia Z. Také nabízí temperované sklo na zadní i přední straně telefonu, také má zapínací tlačítko na boku ve středu telefonu a také nabízí vodotěsné provedení IP55 a IP58. Rámeček přístroje je kovový, což působí příjemně exkluzivním/nelaciným dojmem. Co se týče váhy, telefon vám zatíží kapsu celými 212 gramy, což je na tablet velmi slušná hodnota, na telefon je to ovšem opravdu vysoké číslo.

Vnitřní výbava, kromě samotného supervýkonného procesoru nabízí neznámé množství RAM (méně jak 2 GB by ovšem bylo výsměchem), vnitřní paměť se zastavila na 16 GB s možností rozšíření o microSD karty. Baterie nabízí kapacitu 3000 mAh, což je slušná zásoba, ale jestli to bude stačit na obří displej ukážou až testy a čas. Xperia Z Ultra jede na Androidu ve verzi 4.2 Jelly Bean.

Optická výbava modelu není z nejlepších, jaké jsou u konkurence k vidění, ale jistě nezahanbí. Zadní část telefonu nese 8MP fotoaparát a přední část kamerku s rozlišením 2MP. Není to moc, obzvláště vzhledem k 13MP u Xperia Z, ale za sebe můžu říct, že je lepší menší rozlišení, pokud díky tomu budou fotky vypadat lépe.

Sony Xperia Z Ultra se začne prodávat ve třetím čtvrtletí v barvách bílá, černá a fialová za zatím neznámou cenu. Pokud se ale pokusím zaspekulovat, tak bych to tipl někam těsně pod 20 tisíc.

[Aktualizováno]

Nyní známe i cenu. Sony na své tiskové konferenci sice o ceně nemluvila, ale Nizozemská Sony měla v tiskové zprávě i cenu, za kterou se bude přístroj prodávat. Bude to €719, což v přepočtu na naše vychází na 18.5 tisíce korun. S ohledem na pravděpodobné zvýšení ceny na našem trhu, si myslím, že částka kolem dvaceti tisíc je více než pravděpodobná.

[iframe width=“614″ height=“345″ src=“http://www.youtube.com/embed/h45uTBGftkQ“ frameborder=“0″ allowfullscreen style=“margin-bottom: 15px;“]

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *