RollerCoaster Tycoon pro Android – jak to s ním vypadá?

V říjnu loňského roku pronikla na světlo světa zpráva, že Atari vydá svůj herní tycoon bestseller RollerCoaster Tycoon na Android a iOS. Datum vydání bylo nastaveno na první čtvrtletí tohoto roku. Leč druhé čtvrtletí je pryč a hra stále nikde. Jak to teda s touto peckou starších hráčů vypadá?

RollerCoaster Tycoon je simulátor zábavního parku, který se objevil na konci minulého tisíciletí, konkrétně v dubnu roku 1999. Šlo tehdy o téměř dokonalý kousek, který nabízel velkou porci atrakcí, které bylo možné stavět dle svého gusta, statistiky každého človíčka, který se ve vašem parku nacházel a hlavně obrovskou porci zábavy. A to jak při vytváření atrakcí a chodníčků, tak při pozorování toho bzukotu, jak vám park pěkně prosperuje, jak si figurky za těžce vydělané peníze pořizují jeden nafukovací balónek za druhým, jak zvrací při opuštění jedné opravdu drsné horské dráhy, i jak statečně zůstávají ve vašem parku i při nepříznivém počasí.

Tato hra se prostě trefila do doby a nabídla neuvěřitelnou porci zábavy na dlouhé hodiny. Stejně jako Transport Tycoon DeLuxe, který se dočkal otevřené verze ve formě Open TTD, a to i na naše Android tablety, jež se těší velké oblibě doteď. Za hrou RollerCoaster Tycoon stojí firma Atari (jako vydavatel), která se ovšem od začátku letošního roku potýká s problémy. A to ne s problémy ledajakými, ale přímo s bankrotem.

Atari US podala návrh na konkurz v lednu letošního roku, aby se vymanila z vlivu své mateřské společnosti, francouzské Atari SA. Kvůli tomu se také rozhodla prodat všechny své licencované značky, jako je například Pong, Centipede, Missile Command nebo Asteroids. Patří mezi ně také RollerCoaster Tycoon, který chce firma Atari prodat za minimálně $3.5 milionu.

V květnu se redaktoři kolem magazínu PocketTactics zajímali o to, jak to s připravovanou a dávno oznámenou hrou vypadá. Odpovědí od Atari PR bylo, že zvažují vypuštění v létě. Nedokážu si ovšem představit jak to chtějí udělat, když licence na RollerCoaster Tycoon je na prodej a hru by tak muselo udělat jiné studio, které by ji jistě za měsíc do světa nevypustilo. Jisté není ani to, jak s touto značkou případný zájemce naloží. Může vydat původní RCT, tak jak to plánovalo Atari, nebo může pouze použít značku, hru celou zmrvit a vydat například jako oblíbené freemium. Pokud je všechno tak, jak to vypadá, tak je nasnadě, že letos se se stařičkým RollerCoasterem nesetkáme.

Aukce bude probíhat ve čtyřech dnech, počínaje 16. červencem tohoto roku. Poté bude možná více jasno, jak to s touto modlou mnoha zábavnoparkových simulátorových fanoušků vypadá. Já se na tuto hru šíleně těšil už od první zmínky, že se chystá na Android a každý měsíc jsem sháněl nové informace. Toto skutečně není budoucnost, kterou jsem si pro RollerCoaster Tycoon pro Android představoval…

Zdroj: PocketTactics, Forbes
Obrázky: AndroidPIT, Fanpop

2 komentáře: „RollerCoaster Tycoon pro Android – jak to s ním vypadá?“

  1. Největší škoda, že se to odkládá. Tuhle hru jsem si zamiloval a je fakt, že kdyby byla na Android, určitě bych jí neodolal… velká škoda, že se odsouvá.

  2. Já jí v době kdy vyšla značně propadl a těšil jsem se, až své virtuální návštěvníky provedu po tabletu…obávám se, že mám smůlu…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *