NVIDIA jde dolů s cenou konzole SHIELD a oznámila datum prodeje (+ unboxing video)

Na letošním veletrhu CES přišla firma NVIDIA s mobilní konzolí SHIELD, která přinese novou generaci procesorů – Tegra 4. Původní cena měla být $349, ale vývojáři se rozhodli pro drobné snížení.

NVIDIA SHIELD je v podstatě jakýsi tabletofon, či phablet, chcete-li, který je připojen k ovládacímu zařízení, ne nepodobnému ovladači z konzole XBOX nebo PS4. SHIELD nabídne 5″ displej s rozlišením 720p, dotykovou obrazovku s podporou multidotyků (bez toho by herní zařízení ani být nemohlo), čistý Android v neznámé verzi Jelly Bean, velmi solidní přední stereo reproduktory, Wi-Fi standardu 802.11n 2×2 MIMO a všechny konektory, které byste u tabletofonu čekali, včetně micro-HDMI.

Cena NVIDIA SHIELD je známá již delší dobu, a to $349. Před pár dny přišla přímo od NVIDIA informace, že cena klesne na $299 a datum výdeje předobjednaných kousků se stanovuje na 27. června, což je tento čtvrtek. Všichni, kteří si konzoli objednali samozřejmě zaplatí sníženou cenu, protože částka bude z jejich účtu strhnuta až po odeslání objednávky, což nebude dříve než ve zmiňovaný čtvrtek.

Objednávání je momentálně možné pouze pro Spojené státy a Kanadu. Jak to bude s rozšířením do ostatních zemí, včetně té naší je zatím otázkou a cena bude samozřejmě také jiná než v přepočtu šest tisíc. Snad bude ale konzole dostupná již brzo a za přijatelnou cenu, také vzhledem k tomu, že PSP Vita stojí kolem pěti tisíc korun.

Pokud se nemůžete dočkat až budete mít v rukách vlastní konzoli NVIDIA SHIELD, možná vaši depresi a touhu prohloubíme ještě unboxing videem, které spáchali redaktoři z XDA Developers.

[iframe width=“614″ height=“345″ src=“http://www.youtube.com/embed/McB2TVIly3M“ frameborder=“0″ allowfullscreen style=“margin-bottom: 15px;“]

Zdroj: Android Police, XDA Developers

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *