Google X Phone bude Moto X, bude v létě a bude vyroben v Americe

O velkém X, které je předmětem mnoha fám a dohadů i fiktivních screenshotů a statistik, se mluví již dlouho. Že půjde o telefon z dílny Motoroly se ví, o tom netřeba spekulovat, ale co to bude za přístroj a zda vůbec bude něco jako Google X Phone, to bylo ve hvězdách…až doposud.

Generální ředitel Motoroly, Dennis Woodside, včera na konferenci AllThingsD potvrdil, že Motorola pracuje na nové vlajkové lodi, která se bude jmenovat Moto X. Moto X bude vyráběn z velké části ve Spojených státech, což jistě solidně zahýbe cenou, ale patriotičtí Američané budou mít o důvod víc si tento přístroj koupit. Asi 70% částí, které se budou vyrábět v US, se bude vyrábět v bývalé továrně na Nokie ve Fort Worth v Texasu a to na prostranství o velikosti téměř 4.5 hektaru.

Moto X nabídne OLED displej a Dennis Woodside se chvástá, že telefon pozná když je v kapse, pozná že ho máte v ruce, a když budete chtít fotit, pozná to a nažhaví fotoaparát. Jeho hlavními konkurenty budou iPhone a Galaxy zařízení.

Kromě typu displeje nemáme žádné informace o tom, co by měla vlajková loď Motoroly nabízet a umět. Nicméně Woodside citoval Larryho Page (spoluzakladatel Googlu), že se nejvíce zaměřují na odolnost a životnost baterie.

Ačkoliv měl Dennis Woodside telefon během interview v kapse, neukázal ho. Sundar Pichai, hlava Androidu, telefon viděl, ale, jak tvrdí Woodside, Motorola nebude mít žádné významnější postavení a nebude se s ní zacházet jinak, než s ostatními výrobci.

Telefon by měl být dostupný v srpnu tohoto roku a to je vše co víme. Na další parametry si budeme muset počkat.

Zdroj: The Verge

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *