Facebook Messenger přichází s funkcí bezplatných hovorů

Facebook spustil funkci bezplatných hovorů přímo z aplikace Messenger a vy tak můžete mimo tu klasickou psanou konverzaci používat i konverzaci hlasovou. Samozřejmě hovory jsou podporovány pouze v rámci světově nejrozšířenější sociální sítě Facebook.

Tato funkce přišla s nejnovější aktualizací Facebook Messengeru a není jedinou změnou, která se v aplikaci udála. Pojďme se podívat na změny, které si pro nás vývojáři připravili. Lehká proměna se odehrála ve vzhledu, ale ta je opravdu zanedbatelná. Větší změnu zaregistrujete až po otevření konverzace, kde máte možnost svým přátelům poslat jakési samolepky, další novinkou je větší množství emotikonů. Přibyla možnost jakýchsi bublinek, díky kterým nemusíte aplikaci, kterou máte spuštěnou (např. prohlížeč), vypínat. Pouze si zobrazíte konverzaci, popřípadě odpovíte a předešlá aplikace stále běží na pozadí. Poté jednoduchým gestem konverzaci přesunete a můžete nerušeně pokračovat v předešlé aktivitě. Dost bylo řečí, pojďme se podívat na již zmíněnou a tu největší novinku – bezplatné volání v rámci Facebooku.

Tato funkce není pro některé uživatele úplnou novinkou, protože vlastníci iPhonů žijící na území USA měli možnost volání vyzkoušet, tehdy šlo pouze o zkušební provoz. Nyní už je dostupná pro všechny s nejnovější verzí Messengeru a připojením k internetu jakoukoli cestou, ať už přes Wi-Fi, 3G, či EDGE.

                                               

Funkce hovorů je poměrně schovaná, skrývá se pod tlačítkem „i“ a volbou „Volat zdarma“. Osobně musím říci, že mě tato funkce potěšila. Samozřejmě není pro nějaké rychlé obvolávání kamarádů, ale spíše na delší hovory a může znamenat vcelku příjemnou úsporu na běžném tarifu.

[app]com.facebook.orca[/app]

Zdroj: Google Play

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *