Oppo Find 5: nyní k mání i v Evropě

Čínské smartphony nabývají čím dál větší popularity, a tak není divu, že právě čínští výrobci provádějí nečekané a velké expanze do okolních zemí. Zatímco o značkách jako Huawei či ZTE dnes hovoříme jako o zavedených, na některé musíme ještě čekat. Čínský výrobce Oppo, kterého známe hlavně díky modelu Find 5, nyní učinil strategický krok a uvedl do provozu oficiální internetový obchod v Evropě, ve kterém prozatím nabízí jen výše zmíněný smartphone.

Pojďme si tedy v krátkosti připomenout, o jaký přístroj se tu vlastně jedná. Smartphone přináší 5“ displej s Full HD rozlišením 1080p. O pohon se stará 1,5GHz Snapdragon S4 Pro. Tomu sekunduje operační paměť o velikosti 2 GB.

Interní kapacita bude k mání ve dvou variantách, a to 16 a 32GB. Co se optické výbavy týče, není tento kousek nikterak chudý. Nabídne 13Mpx snímač na zádech a 1,9Mpx kamerku vpředu. O dostatek energie se stará akumulátor čítající 2500 mAh. Operačním systémem kolujícím v žilách tohoto kousku je samozřejmě Android, v tomto případě ve verzi 4.1 Jelly Bean.

Tento kousek se již prodává v USA za cenu 499 dolarů. V Evropě bychom se s 16GB verzí měli setkat za cenu 399 eur, zatímco za 32GB verzi zaplatíte 429 eur. Je také možné k Oppu přikoupit některé příslušenství, jako například pouzdro či NFC tagy.

Uvidíme tedy, jaké úsilí bude potřeba k tomu dostat tento kousek na český trh. My ale věříme, že to zase tak složité nebude. Jak se vám líbí Oppo Find 5 za cenu okolo 400 eur?

Zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *