Řada HTC One dostane PlayStation certifikaci

Jak již možná tušíte, na zařízeních s tímto certifikátem si budete moci zahrát emulované PlayStation hry. Na konferenci E3, která se konala v Los Angeles udělila společnost Sony certifikaci některým modelům HTC. Tyto smartphony budou obsahovat emulační program PlayStation Mobile, dosud se jedná o jeden z prvních certifikátů, který byl udělen.

Mezi vybrané modely patří série One, tedy One X, One S a One V. Z certifikátu vytěží jak Sony tak HTC. Společnost Sony své hry ještě více rozšíří a HTC bude těžit z prémiových her, ty budou určeny výhradně pro jmenovaného výrobce nebo dokonce jen pro jednotlivé modely. Obě společnosti si také slibují přilákání vývojářů pro novou platformu PlayStation Mobile. Upravené hry bychom si mohli na telefonu zahrát již koncem tohoto roku.

Pokud si vzpomínáte na Xperia Play, právě na podobném funkčním modelu byl telefon založen. Ovšem Xperia Play pomalu upadá a tak se tento krok zdá jediným správným krokem do budoucna. Sony sice přijde o svou exkluzivitu, ovšem takto masivní rozšíření se promítne nejen do zisků firmy.

Zdroj: androidpolice.com

2 komentáře: „Řada HTC One dostane PlayStation certifikaci“

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *