Acer Iconia A110 tablet doslova za hubičku

V dnešní době se doslova topíme v moři tabletů a smartphonů. Na trhu je jich nepřeberné množství a při vybírání nového zařízení nám jde hlava kolem. Máme dát přednost výkonu, zobrazovacím schopnostem či nejnižší hmotnosti a tloušťce? Na našich bedrech leží nelehký úkol, který stojí za to do detailu promyslet.

Nejlepším řešením, které je možné zvolit, je prostě optimální zařízení, jež nedisponuje kosmickými materiály, nejnižší tloušťkou ani nejvyšším výkonem, ale koktejlem namíchaným z parametrů, které jsou schopny ideálně korespondovat.

Jedno z takových zařízení bylo představeno na veletrhu Computex 2012 konaném v Taipei. Pochází od jednoho z největších výrobců spotřební elektroniky a říká si Acer Iconia Tab A110.

Jedná se o sedmipalcový tablet nesoucí rozlišení 1280 na 600 bodů. Pohání ho čtyřjádrový procesor Nvidia Tegra 3. Čipu sekunduje operační paměť velikosti jednoho gigabajtu, pro soubory je připravena kapacita 8 GB rozšiřitelná o microSD karty. Co se konektivity týče, nepřekvapí, nebudete se za ni ale ani stydět. Nabídne WiFi, Bluetooth, microUSB, HDMI a mnoho dalšího.U A110 se bohužel nesetkáme se zadním fotoaparátem, pro videohovory však postačí přední kamerka. V tabletu se nesetkáme s nikým jiným, než je Android 4 Ice Cream Sandwich.

Tou největší zbraní, kterou si Acer do konkurenčního boje připravil, je ale cena. Na trh přijde s cenou atakující nejnižší cenovou hranici značkových přístrojů, a tak se staví mezi Amazon Kindle Fire a velmi očekávaný Nexus tablet. Iconia by měla přijít na trh za cenu okolo 200 dolarů, to je po převodu zhruba 4100 Kč. Za tuto cenu je to přístroj opravdu povedený, uvidíme tedy, zda se tento údaj setká se skutečností.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *