Nexus 4 v bílé barvě a Android 4.3 – dočkat bychom se měli 10.června

Překvapení a zklamání nad absencí nové verze Androida, na kterou mnoho z nás netrpělivě čekalo, na Google I/O by mohlo být zalátáno odměnou v podobě bílého Nexusu 4 a nové verze operačního systému Android ve verzi 4.3 (stále Jelly Bean, zdá se) již/až 10.června tohoto roku.

Pokud nebudeme považovat čistý Samsung Galaxy S4, bez nadstavby TouchWiz, za nový Nexus, což je jedině správně, stále nexům kraluje Nexus 4 od firmy LG. Jelikož nového ‚Nexe‘ se v tomto ročním období nejspíš nedočkáme, a ani tomu nic nenasvědčovalo, přijde Google alespoň s grafickou změnou v podobě bílé barvy. Ta je u mobilních přístrojů stále ještě velmi ojedinělá a z fotky lze vypozorovat, že to Nexusu 4 opravdu sluší.

Server Android and Me se dostal přímo k telefonu, o jehož existenci se v kuloárech sice mluvilo, ale jednalo s spíš o náznak ‚Yetismu‘ – všichni o tom mluví, ale nikdo ho ještě neviděl. Jak se také potvrdilo, tento telefon je věrnou kopií původního černého Nexusu 4, pouze barva se změnila. Bílý Nexus 4 by se měl na pulty Google Play Obchodu dostat právě 10.června tohoto roku a to společně s Androidem ve verzi 4.3 ve svých útrobách. Cena je zde nastavena na $299, což pro nás znamená dostupnost kolem srpna za cenu kolem dvanácti tisíc korun. Tedy v případě, že bílý Nexus 4 nebude čistě Google Play Store záležitost.

O verzi Androida 4.3 toho moc nevíme, ale vypadá to, že půjde spíš o drobný upgrade, nejspíš ještě drobnější než přechod z 4.1 na 4.2. Otázka, proč nebyla tato verze systému představena na obřím Keynote je zodpovězena tak, že Google chtěl dokázat, že je schopný přijít s velkými vývojářskými změnami a novými API, aniž by musel přijít s novým systémem. Je potřeba uznat, že se mu to povedlo. Nejnovější Android by po představení měl být rozesílán na další zařízení, tedy černé Nexusy 4 a tablety Nexus 7 a 10.

Zdroj: Android and Me

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *