Archos ChefPad: nový pomocník do kuchyně

Výrobci se snaží co nejlépe propagovat své výrobky tak, aby zákazníci měli pocit, že potřebují právě daný produkt. U spotřební elektroniky tato skutečnost platí asi nejvíce, není tedy divu, že si výrobci vymýšlejí nejrůznější zvláštnosti. Archos nyní představil nový model do rodiny jakýchsi domácích tabletů, ten stojí po boku ChildPadu a FamilyPadu a říká si Archos ChefPad.

Tento kousek, ať už to zní jakkoliv bláznivě, je určen do kuchyně. Nevím, jak si mezi hospodyňkami, které se otáčejí v kuchyni, najde místo, novým možnostem se ale meze nekladou.

Jedná se o kousek s 9,7palcovým displejem, jenž nese rozlišení 1024 x 768 pixelů. O pohon tohoto kousku se stará procesor postavený na jádru ARM Cortex A9, který disponuje taktem 1,6 GHz na každé ze dvou jader. Je doplněn o čtyřjádrový grafický čip Mali 400 GPU a operační paměť RAM s velikostí 1 GB.

Interní paměť činí průměrných 8 GB, objevuje se zde samozřejmě možnost rozšířit kapacitu o microSD karty. V tabletu najdeme i 2Mpx kamerku. V přístroji se dále prohání Android ve verzi 4.1 Jelly Bean.

A čím že je tento kousek výjimečný? Inu, o výjimečnosti se tu úplně mluvit nedá, nabídne však oproti konkurenci pár funkcí navíc. V první řadě je dodáván s praktickým silikonovým pouzdrem, jež tablet docela dobře chrání a především ho stabilizuje.

Díky funkci Chef Apps se na váš tablet dostanou nejzajímavější aplikace týkající se vaření, jež jsou dostupné na Google Play Storu. Tento kousek by se měl prodávat za cenu okolo 232 dolarů. Co myslíte, je to málo, nebo moc?

Zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *