Rozhovor se Sundarem Pichaiem o blízké budoucnosti

Není tomu tak dávno, kdy se ve společnosti Google stal novým víceprezidentem právě Sundar Pichai. Ve firmě pracuje již od roku 2004 a neustále svým nadřízeným dokazuje, že jde o jednoho z nejtalentovanějších lidí světa. V dubnu letošního roku vystřídal Andyho Rubina na pozici pro digitální a mobilní obsah. Pokud bychom se podívali na to, co vše má Sundar pod palcem, tak nemůžeme opomenout ani na jediný ze dvou operačních systémů, tedy Chrome OS a velmi populární Android. Díky vtíravosti informačně laděného internetového portálu Wired jsme před několika dny získali informace o proběhlém rozhovoru, kde Sundar Pichai hovoří o blízké budoucnosti a chystaných novinkách v obou operačních systémech. Největší a rovněž nejzajímavější změnou pro koncové uživatele je zvěst, že společnost Google usilovně pracuje na změnách a strategii, jakým způsobem získávají mobilní zařízení s jejich operačním systémem aktualizace. Dovolili jsme si pro vás udělat přepis rozhovoru v angličtině. Pokud by vás zajímalo originální znění – stačí kliknout na  tento odkaz.

Jakou největší výzvu jako nový šéf vidíte?

Vždy je pro mne hnacím motorem cíl, který zjednodušuje užívání našich zařízení koncovými zákazníky na celém světě aniž bychom měnili podstatu a otevřenou povahu Androidu

Co to znamená, když společnost Facebook přijde s Home, jež vlastně mění tuto povahu?

Android je ve své podstatě velmi přizpůsobivý operační systém, takže se nebojíme žádné inovace, ba naopak. Pokud naznačujete konkurenční tah ze strany Facebook, tak na výsledky si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Pro Marka Zuckeberga jsou lidé středobodem všeho, pro mne jde jen o součást něčeho mnohem většího. Určitě nebereme lidi jako středobod všeho. To je asi ten nejzásadnější rozdíl mezi námi.

Vidíte problém v tom, že má Samsung natolik dominantní postavení, že generuje všechny peníze v této platformě?

Vím, že se o tom v médiích hodně mluví, ale na rovinu. Samsung je skvělým partnerem  pro spolupráci. Když se to tak vezme, tak s ním pracujeme na všech důležitých produktech (a pozvedne svůj Samsung Galaxy S4, aby byl viděn).

Velká část lidí si stěžují na systém aktualizací Androidu. Jak chcete jako společnost Google zajistit, že budou mít vaši lidé, zákazníci aktualizovanou verzi?

Usilovně o tom uvažujeme. A po pravdě řečeno jsme přišli hned na několik možností. Aktuálně komunikujeme se svými partnery a pracujeme na tom. Potřebujeme ještě trochu času a pevně věřím, že přijdeme s pohodlným a zároveň efektivním způsobem. Je to přeci práce pro mne a pro můj tým.

Jaká je budoucnost hardwaru pod značkou Google?

Zde jsem si jistý, že uvidíte pokračování toho, na čem jsme pracovali s Chromebookem a Nexusem

Zdroj: wired 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *