Od pondělí mohou vývojáři na Google Play odpovídat na recenze u aplikací

Od pondělí je okénko pro odpověď na recenzi uživatelů otevřené i samotným Android vývojářům. Podle mého názoru je to rozhodně krok vpřed, protože komunikace se samotnými uživateli je nesmírně důležitá a snad i tato nová možnost zapříčiní zvýšení kvality u některých aplikací a zvýší i kvalitu reakcí od uživatelů.

Vlastně možnost odpovídat na recenze uživatelů není žádnou novinkou. Téměř před rokem tuto možnost měli top vývojáři. A nyní už i malí developeři mohou volně komunikovat s uživateli. Například pokud bude uživatel zklamán či mu bude chybět některá funkce u hry nebo aplikace, jednoduše napíše komentář pod titul, to samozřejmě není nic nového, ale nyní už i autor bude moci sdělit, kdy se například chystá update, kde chybějící funkce bude doplněna.

Nyní je Google Play propojen s Google+  a tím se i recenze sloučí s identitou, díky které by se mohla zvýšit i úroveň psaných komentářů. Odpovědi jsou samozřejmě veřejné, tudíž si je mohou číst všichni ostatní. Uživatelé obdrží upozornění e-mailem a mohou svůj komentář kdykoliv aktualizovat.

Zdroj: Android Developers Blog

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *