Boj o nejtenčí smartphone na trhu: Oppo vs. Huawei

Souboj o budoucí nejtenčí smartphone planety se odehraje na čínském území. Střetnou se společnosti Huawei a Oppo. Asi se ptáte, o jakou šířku vlastně válčí. Výrobci se chtějí dostat na rozměr 6,1 mm.

V dnešním moderním světě se výrobci snaží udělat každý kousek něčím mimořádný a trendem jsou velké a štíhlé placky. A o nejštíhlejší telefon se snaží firma Oppo a Huawei. Kdo s koho? Podle dostupných informací měla novinka od firmy Oppo s označením R809T dosahovat šířky 6,1 mm, což by znamenalo vítězství v tomto souboji, ale je tu malý háček. Telefon nakonec ještě trochu nabral a nakonec by měl dosahovat hodnoty 6,93 mm. Oproti tomu Huawei P6-U06 by měl být tenký přesně 6,18 mm. Pojďme se podívat, s čím tito krasavci přijdou.

Oppo R809T

Tento smartphone přijde s 4,7″ displejem s rozlišením 720p. O plynulý chod se bude starat dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz a sekundovat mu bude 1 GB paměti RAM. Samozřejmostí je systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean. Můžeme se těšit na 8Mpix fotoaparát. Tento kousek by měl odstartovat koncem dubna. Zmínka o ceně zatím nepadla, tudíž nezbývá než počkat.

Huawei P6-U06

Tento telefon má stejnou velikost displeje jako jeho konkurent, tedy 4,7″ se stejným rozlišením. Avšak velký rozdíl je v použitém procesoru. Huawei nasadil do boje čtyřjádrový procesor o taktu 1,5 GHz a 2 GB RAM. Snímač s 8 Mpix je stejný jako u R809T. V tomto telefonu bude kolovat Android ve verzi 4.1.2. Ani Huawei cenu neprozradil.

Zdroj: engadget , GSMarena

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *