Facebook Home dostupný i u nás

Jedna z nejkontroverznějších věcí letošního roku je jistě Launcher z dílny samotného Marka Zuckerberga. Facebook Home je cílen na fanoušky a zaryté příznivce Facebooku, kterým nevadí, že používání jejich telefonu se zúží na naprosté minimum. Od včerejšího dne je Facebook Home dostupný také u nás.

Původně přišel Facebook Home na Obchod Google Play již v pátek minulý týden. Jeho omezení se ovšem týkalo jak dostupných přístrojů, tak dostupných zemí. Naše zemička ve výčtu samozřejmě chyběla, stejně jako většina ostatních, kromě Ameriky. Včerejším dnem se to změnilo a striktní pravidla pro podporu Facebook Home se nyní týkají převážně jen přístrojů. Rozšířily se možnosti zemí, kde lze Facebook Home stáhnout, ale stále zde pokulhávají možnosti podpory jednotlivých přístrojů. Pokud tedy nemáte HTC One X, HTC One X+, HTC One, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note II nebo Samsung Galaxy S4, tento titul si nebudete moci ani vyzkoušet…což, popravdě, je spíš dobře než špatně.

Co mě ovšem překvapilo, že na tablet Asus Transformer Pad Infinity je možné tento podivný a zákazníky velmi špatně hodnocený launcher nainstalovat. Momentálně se hodnocení Facebook Home drží na zajímavých 2.3 hvězdičkách, což je méně než má kdejaký spyware či malware soft. Otázkou je ovšem jak moc je možné brát v potaz hodnocení uživatelů. Není totiž žádnou novinkou, že spousta lidí umí hodnotit pouze jednou či pěti hvězdičkami, a to i v případě, že vlastně nejsou vůbec spokojeni (a stejně dají pět), či je aplikace zaujala, celkem se jim i líbila, ale přece nebudou dávat tři hvězdy, když můžou dát jednu.

Pokud jste fanoušek Facebooku a vlastníte jeden z podporovaných telefonů, tak můžete tento Launcher alespoň vyzkoušet. Nicméně mít třeba Samsung Galaxy S4, který umí jen to, co mu dovolí Facebook Home je trošku svatokrádež!

[appbox googleplay com.facebook.home]

Zdroj: Android Police, Google Play Store

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *