DeskSMS – pište zprávy přímo z počítače snadno a rychle

Jestliže trávíte hodně času u počítače a zprávy SMS jsou stále vaše oblíbená forma textové komunikace, možná vás už napadlo, že psaní na klávesnici je přece jen pohodlnější než na telefonu, bez ohledu na velikost displeje a kvalitu klávesnice. DeskSMS od známých vývojářů ClockworkMod je jednoduchá aplikace, díky které budete moci pohotově a pohodlně reagovat na veškeré SMS dění.

DeskSMS

DeskSMS funguje na jednoduchém principu spojení všech přístrojů přes rozhraní vašeho Gmail účtu. Po nainstalování aplikace budete vyzváni k připojení se k vašemu účtu, čímž dojde k synchronizaci veškerého dění. Váš telefon tedy musí být ve chvíli, kdy chcete tuto aplikaci používat, připojen k internetu, ať už přes mobilní data, či přes WiFi. Po připojení si můžete vybrat, jak chcete být na nové zprávy upozorňováni, respektive jak na příchozí komunikaci budete chtít reagovat. Vybrat si můžete z upozorňování do webového prohlížeče Chrome, případně jeho rozšíření, dále pak na Gtalk a nakonec na Gmail.

Ač se mi Gtalk i Gmail ze začátku jevily jako nejlepší volby, nakonec jsem zůstal u jednoduchého rozšíření pro Chrome, které mám vždy při ruce. V případě Gtalk se vám totiž začne plnit váš účet kontakty s telefonními čísly, ze kterých přišla zpráva. Můžete sice bleskově reagovat pouhou odpovědí, jako byste mluvili s někým právě přes Gtalk, ale zaneřáděný seznam kontaktů mi za to nestojí. S Gmailem je to stejné. Odpovídat pomocí mailu je sice výborné, ale jelikož na zálohování zpráv mám již nainstalován SMS Backup +, měl bych Gmail akorát zbytečně zapráskaný duplikáty.

Oproti tomu je rozšíření pro Chrome naprosto jednoduché, upozorní vás i vyskakovacím oknem v pravém spodním rohu obrazovky a na ikoně tohoto rozšíření uvidíte číslo s množstvím nepřečtených zpráv. Po kliknutí na rozšíření se otevře náhledové okno, ve kterém vidíte několik posledních konverzací a můžete na ně okamžitě reagovat, volat nebo smazat celou konverzaci. Toto vám ovšem smaže konverzaci pouze na DeskSMS, v telefonu zprávy zůstanou.Abyste věděli, zda zpráva došla či nikoliv, máte k dispozici několik druhů notifikací o doručení. Tou nejjednodušší je ikona, která se zobrazí vedle textu při odesílání. Jakmile zmizí, byla zpráva doručena. Můžete se ale nechat také informovat o doručení přes Gtalk nebo Gmail. Na výběr máte dvě barevná témata, tmavé a světlé. Vybrat si také můžete zvuk, který se ozve při příchozí zprávě. Je to výhodné ve chvílích, kdy si necháte telefon doma a chcete vědět o veškerém SMS dění kolem vašeho telefonu. Neunikne vám tak ani jedna zpráva a telefon můžete mít kilometry daleko.

Jestliže potřebujete mít od některých kontaktů na chvíli klid, můžete si zaplnit blacklist telefonními čísly a kontakty, které se přes DeskSMS synchronizovat nebudou.

TabletSMS by DeskSMS

Pokud vlastníte tablet a možnost SMS zpráv vám chybí, můžete si k této aplikaci, kterou budete mít v telefonu, nainstalovat také jednu do tabletu. Ta se jmenuje TabletSMS by DeskSMS a přináší vám SMS zprávy z vašeho mobilu rovnou do tabletu. Jediné, co zde potřebujete, je opět internetové připojení. O vše ostatní se už postará samotná aplikace a Gmail účet.

Aplikace samotná vypadá jako velký SMS správce a přesně tak i funguje. Na levé straně máte v liště seznam kontaktů a na zbytku obrazovky vidíte samotné zprávy. Možností nastavení zde moc není. V podstatě jen upozornění na nové zprávy či možnost označit všechny zprávy jako přečtené, respektive všechna vlákna. U každého vlákna, které nemáte přečtené, se ukáže malá modrá tečka.

Závěrem

DeskSMS je na první dva týdny zdarma, poté je za ni potřeba zaplatit bez halíře sto korun. Částka to není nejmenší, ale pokud často píšete zprávy a trávíte čas u počítače, tak se rozhodně vyplatí. Musím ještě zmínit, že na začátku jsem s tabletovou verzí měl jednou nebo dvakrát problém, že se nechtěla připojit a neustále mě přesvědčovala, že mám na telefonu něco špatně nastaveno. Stačilo ale většinou provést tuto proceduru třeba dvakrát po sobě, aplikace se vešla do časového limitu a vše proběhlo a nadále probíhá naprosto v pohodě.

Ačkoliv má tato služba podporovat i MMS, dělá to trošku nedokonale. Když jsem poslal zkušební zprávu s nadpisem, textem a obrázkem, dorazil jen obrázek bez jakéhokoliv textu. Nicméně MMS mě příliš netrápí, takže zde jsem ochoten přimhouřit oko. Pro někoho to ale může být zásadní věc, která bude rozhodovat o nákupu/nenákupu této aplikace. Navíc nelze přijatý obrázek nijak otevřít, takže budete mít k dispozici pouze malé okénko s fotkou.

DeskSMS je šikovná aplikace, která má drobné mušky, a to převážně na poli MMS zpráv. Jinak jde o skvělého pomocníka, pokud posíláte hodně SMS zpráv a míváte často zapnutý počítač.
[appbox googleplay com.koushikdutta.desktopsms]
[appbox googleplay com.koushikdutta.tabletsms]
Zdroj: ClockworkMod

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *