Samsung Galaxy S4 mini nebude zas tak mini

Již jsme si od minulého špičkového modelu firmy Samsung, Galaxy S III, zvykli, že má svého mladšího a menšího brášku s přízviskem mini. Také nejnovější vlajková loď, kolem které se nadělalo tolik humbuku, bude tuto novou tradici následovat a představí model Galaxy S4 mini, jehož velikost zas tak mini není.

S představením několika živých fotek nejnovějšího mini modelu přišel server SamMobile. Jak je vidět na fotce níže, menší model vypadá velmi podobně jako vlajková loď Galaxy S4, stejně jako tomu bylo u řady S III. Údajně by i zadní strana telefonu měla mít stejně vroubkovaný ‚golf-ball-like‘ zadní kryt.

Když se dívám na parametry, myslím, že by se měl telefon jmenovat spíše Galaxy S4 smaller, než mini, protože velikost displeje 4.3″ je už příliš velká na to, aby se telefon označoval jako mini. Nebo už jsme v té cestě za stále většími telefony tak daleko? Každopádně kromě 4.3″ Super AMOLED displeje s rozlišením 960×540 pixelů (256ppi), nabídne Galaxy S4 mini slušný 1.6 GHz dvoujádrový procesor (namísto 4+1 respektive 4+4 jádrového u S4) a zřejmě také ‚pouze‘ 1GB RAM.

Samsung Galaxy S4 mini bude dostupný i ve verzi dual, tedy s podporou dvou SIM karet. Dostupný by měl být na přelomu června a července a to s Androidem ve verzi 4.2.2 Jelly Bean.

Zdroj: GSM Arena

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *