OTG na Nexus 4 lze zprovoznit

Jestliže jste se rozhodli pořídit si Nexus 4 s tím, že absenci microSD karty vyřešíte podporou OTG (On-the-Go) a nějakou tou 16GB nebo 32GB flashkou, možná jste byli překvapeni, že tento model OTG nepodporuje…alespoň ne oficiálně.

Problém ovšem není v hardwarové části přístroje, protože potřebné vybavení telefon má, jen Google se rozhodl OTG v tomto telefonu znepřístupnit. Proč tomu tak je, zda Google pouze dočasně hráblo nebo plánuje nějakou jinou podporu podobných zařízení, je stále otázkou.

Otázkou ale již není, zda je na vině hardware nebo chybějící část softwarové složky, protože šikovným rukám z XDA Developers, konkrétně uživateli s přezdívkou ziddey, se podařilo zpracovat postup, díky kterému je možné OTG v Nexus 4 zprovoznit.

Nutno podotknout, že k tomuto budete potřebovat ROOT a speciální kablík, který dodá telefonu potřebných 5 voltů. Bez toho žádné připojené zařízení nerozchodíte. Pokud se rozhodnete udělat pár změn ve vašem Nexus 4, aby OTG fungovalo, budete potřebovat jiný kernel pro vaše zařízení, například můj oblíbený Franco’s kernel, pak také nějakou deodexed ROM, například CyanogenMod, a následně flashovatelný zip soubor z fóra právě ziddeyho, na stránkách XDA.

Podrobný návod najdete v anglickém jazyce na Android Central, včetně obrázků a přídavných komentářů.

Za sebe musím říct, že naprosto nechápu co vedlo Google k tomu, aby OTG na nejnovějším Nexus 4 zakázal. Na svém Galaxy Nexus používám OTG několikrát týdně a jelikož je 16GB nedostatečných pro sledování seriálů, nedokážu si bez této ‚služby‘ představit fungování. Navíc je to dobrá věc pro zálohy a podobě. Společně s nemožností vyměnit baterku, je tak pro mě Nexus 4 naprosto nevhodný telefon…

Zdroj: Android Central

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *