365Scores – mějte přehled o sportovních výsledcích

Ať už jste zapáleným sportovním fanatikem, nebo jste občasným sportovním fanouškem, není od věci, když máte po ruce aktuální sportovní výsledky. V tomto případě je jedno, jestli vás zajímá fotbal, hokej, tenis, basketbal, házená nebo snad baseball či americký fotbal. Aplikace 365Scores, která je do češtiny přeložena jako ‚Sportovní Live Výsledky‘, zná výsledky všech těchto sportů.

Začínáme

Začátky s touto aplikací jsou nasnadě. Musíte si vybrat své oblíbené týmy a následně své oblíbené ligy, které v této aplikaci budete sledovat. Při výběru týmu máte k dispozici snad všechny země, které mají nějaký zajímavý tým v oblíbeném sportu. Pro Českou republiku to je ve fotbale Gambrinus liga a druhá liga, v hokeji pouze Extraliga, v házené Ekstraliga (ano, přesně takto je to napsáno) a pro basketbal nabízí 365Scores Mattoni NBL. Většina fotbalových a hokejových extraligových týmů má k dispozici také vlastní logo, ostatní se musí spokojit pouze s logem 365Scores.

Poté, co si vyberete týmy, budete odveleni na výběr oblíbených lig. Pokud vás tedy zajímá Gambrinus liga jako taková, stačí si ji zahvězdičkovat a na hlavní stránce aplikace uvidíte všechny nejnovější informace z této ligy. Pro Českou republiku je to v podstatě to stejné jako při výběru týmu, ovšem navíc jsou zde ještě některé poháry navíc.

Jakmile budete mít vybrány i oblíbené ligy, začne to být teprve zajímavé. Nyní si můžete pro každý tým a každou ligu nastavit upozornění, jestli má být vůbec zapnuto a kdy se má hlásit. Když to vezmeme konkrétně, tak u hokejového týmu si můžete nastavit upozornění při gólu, pro začátek zápasu, každou třetinu a také finále, tedy ukončení zápasu. Pro každé z těchto upozornění si můžete vybrat ze zvuků dostupných v aplikaci.

Hlavní plocha

Po nastavení upozornění se již konečně dostanete do hlavní části této aplikace, kterou je jakýsi seznam novinek, výsledků a připravovaných utkání. Naleznete zde také Tweety, které nějak souvisí s týmem, který jste si vybrali. Můžete se také přesunout na seznam lig, které jste si vybrali, a zde opět uvidíte stejný seznam. Výsledky/připravované zápasy, novinky, tweety. V seznamu zápasů najdete úplně všechny zápasy, které budou vybrané týmy hrát, respektive všechny zápasy, které se budou hrát v rámci vámi vybraných lig, a to pěkně postupně jak jdou po sobě. Listovat mezi jednotlivými zápasy můžete horizontálně, a to doleva pro již proběhlé zápasy a doprava pro budoucí zápasy. Na každý zápas můžete také ťuknout a zjistíte další informace. U již proběhlých zápasů to jsou konkrétní informace o zápase, tedy třeba kolik gólů padlo v jaké třetině, kdo je střelil, kdo asistoval, kdo byl vyloučen, jaká byla soupiska a podobně. U následujících zápasů si můžete tipnout, kdo vyhraje a nasdílet to na Google+.

Když už jsem nakousl podrobné informace o zápase, musím podotknout, že tyto informace jsou různě podrobné podle toho, jaký sport jste zrovna otevřeli. Pokud sáhnete po fotbalu či hokeji, vyskočí na vás nepřeberné množství informací, které každého statistického fanatika uvede do stavu poblouznění až rauše. Když se ovšem budete chtít dozvědět, jak hrálo Colorado Rockies svůj včerejší baseballový zápas, zjistíte, že do páté směny hráli 1:1 a že to skončilo 4:3. Dál než za pátou směnu totiž neuvidíte, ta mizí za okrajem displeje a posunout s ním nejde. Že proběhl jeden ‚error‘ a na hity to je 7:8, zjistíte jen díky tomu, že víte, kde co máte hledat, tedy že O znamená Odpal (= Hit) a CH znamená Chybu (= Error). Směny jsou zde ovšem stále napsány jako Inningy. Kompletní informace jsou tedy někdy velmi skoupé, jindy naopak extrémně bohaté.

Trocha negativ

Budu teď pokračovat v dalších neduzích, které tato aplikace má. Reakce na zmáčknutí čehokoliv v aplikaci je extrémně dlouhá a často ani nedostanete žádnou odezvu, že jste tlačítko zmáčkli, uděláte to tak třeba ještě dvakrát, i když to vůbec není potřeba. 365Scores si hraje na Holo design, ale není to tak úplně ono a například výběr týmu, který vyhraje, ošklivými zelenými pseudo3D tlačítky, je dokonale otřesný. Ač se aplikace tváří jako ‚holo-ready‘, nabízí tlačítko menu v liště vedle ovládacích tlačítek telefonu, což je neomluvitelné. Narazil jsem také na to, že pokud se jednou přihlásíte přes Facebook, už se tohoto nezbavíte, dokud nepřeinstalujete aplikaci. Nikde v nastavení není možnost spojení s Facebookem zrušit. Vypíchnout musím také překlad, který ukazuje ‚bejzbal‘ a ‚ekstraligu‘, ale to jsou spíš drobnosti. Setkal jsem se také s tím, že pokud jsem chtěl odstranit předzvolené ligy, abych žádnou ligu ve výběru neměl, nešlo to. Musel jsem zvolit alespoň jednu, jinak se mi vrátily ony přednastavené. Chybí zde také možnost vybrat si konkrétní datum, pro které chcete zobrazit výsledky. Pokud chcete vědět, jak hrála Kometa 24.2. proti Liberci, musíte se tam proklikat. To znamená, klik… čekat… klik… čekat… klik… a tak dále. Po každé změně totiž aplikace načítá data a to chvíli trvá (3 – 7 sekund).

Závěrem

365Scores či Sportovní Live Výsledky je dobrá aplikace, která vám pomůže mít všeobecný přehled o většině míčových sportů, a pokud jste fanda hokeje nebo fotbalu, budete mít informací opravdu přehršel. Chybí mi zde nicméně třeba volejbal či česká baseballová liga a také lepší přizpůsobení baseballových zápasů. Americký fotbal je až do podzimu pasé a potom uvidím, jestli i zde je informací spíše více, nebo spíše méně… zřejmě podle toho, jestli jsou vývojáři z Evropy nebo z Ameriky…

Vzhledem k ceně, která zabrala příčku nejnižší, tedy zdarma, rozhodně doporučuji aplikaci minimálně vyzkoušet, pokud vás sportovní výsledky zajímají. Pokud chcete informace prohlížet i na počítače, nabízí 365Scores plugin do Chrome, kde získáte prakticky to samé jako v aplikaci.

[appbox googleplay com.scores365]

Zdroj: Google Play

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *