SuperBeam – přenášení souborů mezi Android zařízeními pomocí WiFi

Jestli máte v držení dvě android zařízení, třeba telefon a tablet, možná se vám již někdy stalo, že jste měli nějaký soubor v jednom zařízení a chtěli jste ho dostat do druhého. Při pokusu o odeslání přes Bluetooth jste ovšem usnuli dřív, než se překopíroval byť jen desetimegový soubor. Aplikace SuperBeam | WiFi Direct Share tento problém řeší vskutku na výbornou.

Možnost posílání přes WiFi, potažmo přes WiFi Direct, je mnohem zajímavější a hlavně rychlejší, než přes Bluetooth či NFC, ale nastavování a komplikované zprovozňování této služby již odradilo nejednoho androidmaniaka. Aplikace SuperBeam udělá všechnu práci za vás a vám tak zbude jen zábava.

Po nainstalování aplikace ji můžete v klidu začít používat a to tak, že ji na jednom ze zařízení ani nemusíte spustit. Pokud totiž z jednoho zařízení chcete něco odeslat, nebudete potřebovat aplikaci zapnout, ale musíte otevřít nějaký souborový manažer, vybrat soubory, které chcete odeslat, a dát je sdílet standardním způsobem. Vyberete možnost SuperBeam a již se vám sama otevře kýžená aplikace.

Na pozadí se vám již ukáže nachystaný QR kód, který budete druhým zařízením skenovat, ale ještě předtím si musíte vybrat jestli chcete přenášet soubory mezi zařízeními připojenými na jedné WiFi síti nebo přes WiFi Direct. Tedy přes službu, která spojí jen a pouze právě zvolené dva přístroje přímo. Pokud máte připojené Android zařízení na jedné WiFi síti, je lepší zvolit Yes, aby nebyla použita služba WiFi Direct, protože to zbytečně zdržuje.

Nyní již stačí vzít druhý přístroj, naskenovat QR kód pomocí aplikace SuperBeam a přenášení může začít. Pokud mají obě zařízení NFC, je možné použít také to a nemusíte nic skenovat, jen ťuknete zády o sebe.

SuperBeam | WiFi Direct Share je velmi praktická aplikace, která se jednou za čas může hodit každému a to bez ohledu na to, zda máte či nemáte dvě zařízení. No a dobrá zpráva na závěr, tato výborná aplikace, která si momentálně drží průměr 4.8 hvězdičky, je úplně zdarma.

[appbox googleplay com.majedev.superbeam]

[iframe width=“614″ height=“461″ src=“http://www.youtube.com/embed/vBOaI9-zjls“ frameborder=“0″ style=“margin-bottom: 15px;“ allowfullscreen]

Inspirace: Dotekomanie

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *