ZTE Grand Memo nemá Snapdragon 800 ani 2GB RAM!

Jestliže jste četli náš včerejší článek na téma jednoho z největších telefonů, který zasáhl tuto planetu, s obřím 5.7″ velkým displejem, superrychlým procesorem Qualcomm Snapdragon 800 a dostatečně velkým množstvím RAM v podobě 2GB, možná vás bude zajímat informace, že je všechno trošku jinak.

David Ruddock z Android Police měl včera možnost dostat nejnovější a největší počin ZTE do ruky a provést na něm pár testů. Kromě jednoduchého projíždění se po telefonu a zjišťování co všechno umí, bylo na přístroji provedeno i několik benchmarků. Ovšem už při onom jednoduchém projíždění skrz Mifavor HD UI, bylo zaznamenáno, že telefon je přímo úděsně pomalý. Něco na ZTE Grand Memo prostě není v pořádku.

Jak jsme již psali včera, ZTE hlásalo, že na tomto přístroji je nejnovější a nejrychlejší procesor od Qualcomm, Snapdragon 800. Nemohlo se jednat o nedopatření, protože tento výrok byl zmiňovaný několikrát a v tiskové zprávě se vyskytuje celkem pětkrát. Ozval se také samotný Qualcomm s tím, že tento model určitě disponuje procesorem Snapdragon 600. Je ovšem možné, že ani toto nebude pravda, protože bylo provedeno několik benchmarků a ve všech vyskočilo info o procesoru APQ8064, což je starší Snapdragon S4, nacházející se třeba v Nexusu 4.

Jak to tak vypadá, tak ani informace o množství paměti RAM není tak vysoko, jak bylo napsáno v tiskové zprávě. Na štítku u telefonu bylo napsáno rozhodně 1GB RAM a jak se poté podařilo vypátrat v telefonu samotném, skutečně je tato velikost ‚pouze‘ 1GB RAM. Co se týče benchmarků, tak testy také dopadly velmi špatně. Tento obří telefon se v AnTuTu benchmarku zařadil vedle postaršího Galaxy SII od Samsungu, což je více než ostudné.

Myslím, že toto se ZTE příliš nepovedlo, protože přece není možné, aby se na něco takového nepřišlo a jen to značku ZTE poškodí. Otázkou zůstává, zda šlo o ‚kiks‘ a informační šum nebo o záměrné klamání potenciálních zákazníků…

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *