Tak bude HTC One v červené nebo ne? A kolik vlastně bude stát?

HTC One je téma číslo jedna v tuto zimní středu. Všechny servery píší své poznatky z nového přístroje, prvotní pocity z prvních dotyků a samozřejmě vlastní názory na tuto hliníkovou hračku. Nyní se již objevily první ceny, data a barvy.

Co se týče barev, je zde jasná stříbrná a černá. O čem se ale hodně mluví, je barva červená. Server Android Central čtenáře ujišťuje (působí jim zklamání), že červená barva rozhodně nebude, že to byla chyba a na stránkách samotného HTC již tato barva není. Jiný server, Droid Life, zase píše, že červená rozhodně bude. Jako doklad tohoto tvrzení jsou mu stránky samotného HTC, kde se červená skutečně vyskytuje. Jste nyní zmateni? Nedivím se. Nicméně pokud si otevřete oba zdroje stránek HTC, narazíte v adresním řádku na drobný rozdíl. Rozdíl mezi těmito dvěma adresami je prvních pár písmen hned za adresou htc.com/. Za verzí, která červenou nemá, je „us“, tedy americká verze. Za HTC One, kde červená ještě stále je, je „www“, což by mohlo znamenat nějakou mezinárodní verzi. Dalo by se tedy usuzovat, že červená verze pro Ameriku nebude, protože již mají svůj Butterfly, který je červený ažaž a mohlo by dojít k záměně. Je to pouze teorie, ale něco by na ní mohlo být, co myslíte?

Mluvíme-li o ceně, můžeme vycházet z nabídky britského obchodu Clove, který nabízí černou i stříbrnou variantu (žádná červeň) za £510 včetně daně, což je v přepočtu na naše téměř 15 tisíc korun. Jelikož většinou jsou ceny u nás vyšší než jinde ve světě (protože jsme specifický národ…ehm, trh?), je cena 15.990,- za 32GB verzi na místě. Za 64GB verzi, pokud se k nám vůbec dostane, bych to tipl tak na 17.490,-. Sám jsem zvědavý jak moc jsem se netrefil. A aby těch spekulací nebylo málo, vypadá to, že, minimálně v Anglii, by se HTC One měl začít prodávat 15.března.

Zdroj: Android Central, Droid Life, Android Police, Clove

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *