The Simpsons: Tapped Out – další moderní klikačka/čekačka/mikroplatbička

Her, které jsou vytvářeny primárně proto, aby vyžadovaly neustálou interakci hráčů, nutily je sahat opakovaně do peněženky pro nákupy bonusových věcí ve hře, či k ulehčení postupu, který je schválně nastaven tak, aby lákal k tomuto zneužití, je nyní na trhu nepočítaně. Jedna z nich je také The Simpsons: Tapped Out, která si v traileru dokonce z těchto her utahuje, i když je sama úplně stejná. I když, něco jiného na ní je. Má příběh, stojí za ní designéři a spisovatelé seriálových Simpsonů a hlavně…jsou to Simpsonovi.

Osobně tento druh her, ve kterých jste nuceni buď cálovat nebo čekat, nemám moc rád, ale každému co jeho jest a pokud vás to baví, proč ne. Zrovna v tomto případě chápu, že to lidi baví, protože po těch pár desítkách minut, které jsem u The Simpsons: Tapped Out strávil, jsem zjistil, že to má velmi vypracovaný příběh a je tam obrovské množství interakce. Po projití tutorialem, který letí celkem splašeným tempem, čímž vás docela dobře vtáhne do děje, se dostanete k interakcím, které trvají déle než standardních šest vteřin. Ale popořadě.

Začátek hry je takový, že Homer, jako bezpečnostní technik v jaderné elektrárně, zanedbá jednu či dvě maličkosti a vlivem toho je Springfield rozprášen a vymazán z mapy. Vašim úkolem v celé hře bude postavit Springfield celý znovu. V tomto vám budou pomáhat peníze a koblihy. Konkrétně se jedná o donuty, to jsou ty s dírou uprostřed, které Homer konzumuje po krabicích. Peníze doplňují ještě XP body, které získáváte za různorodé činnosti, jako je uklízení smetí po zelené ploše bývalého Springfieldu, Lisino čtení knihy, či Flandersovo joggingování. XP body vám logicky zůstávají, ale budete potřebovat určité množství pro dosažení určitého levelu, což budete potřebovat pro postavení určité stavby. Peníze utrácíte právě za stavění staveb, laviček, stromů, bazénků a podobně. Donuty vám pomohou, kromě nakupování bonusových předmětů, také ke koupi dolárků. Můžete si tedy koupit krabici donutů a ty vyměnit za 1000 dolarů. Pokud vás zajímá cena, tak těchto 1000 herních dolarů dostanete asi za 40,- korun a příliš toho za ně nepořídíte. Kromě vyměňování donutů za dolary, vám tyto také pomůžou ke zrychlení hry. Například stavba Kwik-E-Martu standardně trvá dvě hodiny. Pokud ovšem utratíte dva donuty, je stavba dokončená v mžiku oka. A takových lákadel je ve hře velká hromada.
[iframe width=“614″ height=“345″ src=“http://www.youtube.com/embed/CPjsMFXOOC4″ frameborder=“0″ style=“margin: 10px 0;“ allowfullscreen]
Je mi jasné, že toto není, ostatně jako asi žádná z těchto čistě IAP her, nic pro mě. Nicméně musím říct, že pokud ovládáte angličtinu, budete se při pročítání dialogů jednotlivých postaviček dobře bavit a hra jako taková je udělaná kvalitně a hratelně. Jsou to prostě Simpsonovi jako z televize. Jestliže budete hrát hru dlouho a budete chtít vybudovat úplně každou budovu, která na vás ve hře čeká, připravte si pořádný balík. Bez většího procházení jsem narazil na jednu 150 donutovou budovu, což vás vyjde asi na dvě stovky pravých českých, těžce vydělaných, korun.

The Simpsons: Tapped Out potřebuje pro své fungování neustálé připojení k internetu, takže pokud nejste online, nezahrajete si. V tuto chvíli navíc není možné v naší zemi hru stáhnout, ale jsou způsoby jak ji můžete do telefonu dostat. Nejjednodušší způsob je, pokud máte root, aplikace Market Enabler, která vám pomůže tvářit se, že jste v síti jiného operátora než skutečně jste a Google Play Store vám poté dovolí hru stáhnout. Nebojím se ovšem, že by se během pár dnů neobjevila tato zlatá žíla také oficiálně v českých luzích a hájích, takže klidně vyčkejte a určitě se na vás brzy dostane…

The Simpsons™:
Tapped Out

Electronic Arts Nederland BV

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *