Plague Inc. se v únoru dočká invaze zombie

Pokud vám Plague Inc. nic neříká, vězte, že jde o velmi zajímavou strategickou hru, ve které máte, zjednodušeně řečeno, vyvraždit lidstvo. Nic víc, nic méně. Ovšem způsob, který k tomu použijete, zda to bude virus, bakterie, parazit nebo jiné svinstvo, je již na vás. Ve hře se budete potýkat s velkým množstvím proměnných, budete moci virus sami mutovat díky takzvaným DNA bodům, mutace povedou k větší nakažlivosti, smrtelnosti, složitosti výroby protilátky, odolnosti viru na vzduchu a ve vodě, čímž se otevírá možnost transportu viru do zámoří, apod.

Začnete „pacientem nula“, kterého si označíte v kterékoliv z dostupných zemí, a postupně se propracováváte do celého světa. Pokud si plánujete začít u nás, máte trošku smůlu, protože naše malinkatá zemička je součástí „střední Evropy“. Od pacienta nula začíná váš pokus o vyvraždění celého lidstva, budete se snažit řídit svůj virus, aby nejprve nakazil co nejvíc lidí, a teprve poté začal vraždit, aby vám nakažení neumřeli dřív, než stihnou nakazit další. Proti vám samozřejmě bojuje Světová zdravotnická organizace, která se snaží vyvinout lék. V této činnosti jí také můžete škodit dalšími mutacemi. Je to prostě značně komplikovaná hra, která vás ovšem chytne a nepustí.

Teď ale k updatu. Během února by měl být dostupný update, ve kterém budete čelit Necroa viru, který dělá z lidí zombíky. Tím se otevírá nová hranice této zábavné vraždící taškařice. Kromě původního rozdělení na zdravé, nemocné a mrtvé, přibude ještě kolonka Zombie. Nová mutace, která na vás čeká, může oživit již zemřelé ve formě zombíků.

Zombíci budou útočit na živé (zdravé i nemocné) lidi a ti se samozřejmě budou bránit. Na scéně se také objeví skupina lidí, kteří bojují proti zombie, nazvaná Z Com. S těmi se také musíte vypořádat, pokud chcete, aby vaše cesta za zničením světa došla až do vítězného konce. K dispozici budete mít také takzvané Active Abilities, které vám pomohou při formování útoků nemrtvých na živé v místech s nákazou a také můžou oživit již padlé zombíky. Necroa virus přichází s pěti novými geny pro možné formování a mutování viru, dále také s novými algoritmy, možnostmi evoluce, vládními odezvami, akcemi a dalšími možnostmi. Tím se z tohoto updatu stává velmi odlišná hra oproti ostatním virům, bakteriím či parazitům.

Plague Inc. je jako taková zdarma, takže ji klidně můžete bez obav vyzkoušet. Necroa virus bude k dispozici pomocí IAP, tedy mikrotransakcí, a to za cenu $1.99. Můžete také tento update odemknout a získat zdarma, musíte hru ale dohrát na brutální obtížnost…a to je skutečně brutální výzva. Nejnovější update přinese také něco málo novinek i pro hráče, kteří za updaty nejsou ochotni platit. Jedná se o nové události a úspěchy (achievements), pár změn v uživatelském rozhraní a také obecné opravy. Jak již bylo řečeno, na Necroa virus update se můžete těšit během února.

Plague Inc.
Ndemic Creations

Zdroj: toucharcade, Ndemic FB page

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *