První uniklé screenshoty s HTC Sense 5

Grafická nadstavba v přístrojích s Androidem je hodně diskutované téma. Jedna strana tvrdí, že se jedná o zbytečnou zátěž na operační paměť, druhá pak argumentuje, že tato uživatelská rozhraní příjemně dotvářejí dojem z jinak suchého čistého Androidu. 

Nejznámějšími z nich jsou Samsung TouchWiz a HTC Sense. Známe samozřejmě i další nadstavby jako například LG Optimus UI či Sony UI. V dnešním článku se zaměříme na HTC Sense v jeho připravované verzi 5, jelikož unikly screenshoty, které ukazují, jak nové prostředí vypadá. Pro porovnání se můžete podívat na stávající prostředí HTC Sense 4+ (vlevo) a Sense 5 (vpravo)

V porovnání se starou verzí se zdá být o dost jednodušší a elegantnější. Zmizel otravný 3D prstenec, který byl občas spíše na škodu než k užitku. Veškeré ikony byly také zjednodušeny, a tak je dost pravděpodobné, že zátěž na operační paměť nebude tak fatální, jako tomu bylo dříve.

Hlavní nabídka vypadá též elegantněji. Když porovnám starou verzi s tou novou, musím konstatovat, že ačkoliv se mi 4+ líbí, působí teď na mě poněkud přeplácaně. Uvidíme tedy, zda je toto finální podoba, nebo se ještě budou dít nějaké změny. Nám se ale tento vzhled líbí. Co na nové prostředí říkáte vy?

zdroj: engadget.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *