Google stále roste, výdělek z Androidu však klesá

Ačkoliv je před námi nový rok plný inovací a zajímavých přístrojů, musíme se ohlédnout a zrekapitulovat úspěchy těch, o kterých je vlastně celý náš web. Ano uhádli jste správně, pokud jste tipovali, že máme na mysli Google. 

V Googlu vydali finanční výsledky za poslední čtvrtletí roku 2012. Čísla ukazují, že si nevede vůbec špatně a neustále roste. Pojďme se tedy podívat na konkrétní čísla, která nám ukážou, jak si tento internetový gigant vede.

Za čtvrtý kvartál roku 2012 vydělal Google 14,42 miliard dolarů. Oproti roku před tím si polepšil výdělkem o 36%. Nejedná se ale o čistý zisk, jen provozní náklady na servery činily 5 miliard dolarů. Zisk tedy dělá 2,89 miliard dolarů za poslední kvartál minulého roku. Celkově za rok 2012 proteklo Googlem neuvěřitelných 50 miliard dolarů.

Každopádně pokud se budeme bavit o Androidu, je jasné, že nebude tím hlavním artiklem. Nejvíce příjmů pochází z internetových služeb, jako jsou Google Search, You Tube a Gmail, to, co nejvíc vydělává, je samozřejmě reklama. Tyto služby činí celých 96% příjmů.

Je logické, že Android není hlavním tahounem, jelikož se na mobilní reklamu příliš nesází a v porovnání s tou klasickou internetovou, platí inzerenti o polovinu méně. Každopádně čísla, jež Android vydělává, nejsou zanedbatelná. Motorola, kterou Google před více než rokem odkoupil, mu vydělala za poslední čtvrtletí 2012 1,51 miliardy dolarů. V této, nyní už dceřiné, společnosti pracuje 11 113 lidí.

Když porovnáme příjem z reklamy na Androidu se čtvrtým kvartálem roku 2011, musíme konstatovat, že se podíl snížil o 6%. Každopádně to neznamená, že by procento dlouhodobě klesalo, jelikož oproti třetímu čtvrtletí roku 2012, je o 2% úspěšnější.

Přejeme tedy Googlu do nového roku hodně úspěchů a hlavně růst Androidu, jelikož to je bezesporu ten nejlepší systém na trhu!

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *