[CES 2013] Vizio přišel se 7" tabletem optimalizovaným pro čtení knížek

Sedmipalcové tablety se používají kromě her a surfování po internetu velmi často právě ke čtení. Firma Vizio si toho je vědoma a připravila tablet optimalizovaný právě pro tuto oblíbenou kratochvíli. Jelikož je v tabletu standardní Android, dá se samozřejmě používat i ke všem ostatním činnostem, které, pod taktovkou systému Android, chcete a můžete dělat.

Tablet od Vizio pohání Tegra 3 procesor a nabídne IPS displej s rozlišením 1200×800 pixelů, 16GB vnitřní paměti a 1.2MP přední kameru. Jelikož má být primárně určen pro čtení, je celý koncipován pro použití na výšku a pro ovládání jednou rukou. Jak uvádí redaktoři z The Verge, telefon působí opravdu malým dojmem a to i oproti ‚stejněpalcovému‘ Nexusu 7.

V přístroji se bude nacházet čistý systém Android 4.2 Jelly Bean (ačkoliv na CES byl nainstalován 4.1.1) bez jakékoliv přidané nádstavby. To je jistě krok správným směrem, protože čistý Android je to po čem spousta lidí volá a kvůli čemu jsou někteří ochotni zakoupit konkurenční produkt. Jak řekl technický ředitel Matt McRae, bude to systém ohlodaný až na kost, v originálu „Bone Stock“, takže zde bude jen pár předinstalovaných aplikací a jinak nic navíc.

Co se týče ceny a dostupnosti, není moc co říci. 7″ Vizio tablet má přijít na trh v ‚první půlce roku‘ a o ceně není zmínka vůbec žádná.

Zdroj: The Verge

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *