Nový smartphone Oppo Ulike 2 pro Čínu byl konečně vydán

Čínští výrobci získávají na trhu čím dál větší respekt a přístroje, jenž vyrábí, si nezadají s výrobky prémiových značek. Jedním z takových výrobců, u nás ne zas tak známým, je Oppo, o kterém v poslední době slýcháváme čím dál častěji. Nedávno vydal svůj nový přístroj Oppo Ulike 2. A jaký vlastně je?

Oppo Ulike 2 nabízí vcelku standardní mix parametrů, najdou se v něm ale věci, které zase tak běžné nejsou. Jeho přední straně dominuje 4,5″ IPS displej o rozlišení 540×960 pixelů. O výkon se stará čip s taktem 1 GHz pro každé ze dvou jader. K plynulému chodu systému mu napomáhá operační paměť RAM čítající jeden gigabajt.

Vnitřní paměť nabídne 16 gigabajtů, což podle mého názoru postačí naprosté většině uživatelů, pro ty, kteří mají nadstandardní požadavky, bohužel Oppo nenabídne slot pro microSD karty. Konektivita je klasická, nabízí Wi-Fi, Bluetooth a 3G.

Významnými parametry tohoto přístroje jsou bezesporu fotoaparáty. Zadní nabízí 8 megapixelů a hned několik filtrů, jenž dokážou vytvořit velmi povedené fotky. Na přední straně se pak setkáme s fotoaparátem o pěti megapixelech, což je opravdu nadstandard.

Systém, jenž koluje v žilách tohoto Číňana, je pochopitelně Android v tomto případě 4.0 Ice Cream Sandwich. O energii se stará akumulátor o 2020 mAh, což je docela slušná hodnota. Celé toto seskupení je zabaleno do těla, které je pouhých 8,9 mm tlusté a váží 113 gramů.

Oppo Ulike 2 se začne prodávat v Číně za 370 dolarů. Doufejme, že se rozšíří i do zbytku světa, bohužel je ale tento krok nepravděpodobný, naděje však umírá poslední, a tak můžeme stále věřit.

zdroj: engadget.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *