Panasonic P02-E: nová vlajková loď přijde již brzy

Japonský Panasonic je známý především výrobou televizí a domácích spotřebičů. Na letošním MWC jsme se však setkali s jeho odolnými smartphony Panasonic Eluga. Nebyly to sice nejlépe vybavené přístroje, jejich kvalita ale nebyla nikterak špatná. Nyní se objevují zvěsti o novince, jenž by měla brzy přijít na trh.

Kódové označení přístroje zní P02-E. Novinka by se měla stát vlajkovou lodí tohoto výrobce a pokusit se tak efektně vstoupit na trh a zpopularizovat své jméno v tomto segmentu. Nový smartphone Panasonic půjde v aktuálním trendu a rozměrově se zařadí vedle Samsung Galaxy Note či LG Optimus Vu.

Teď ale už k parametrům, které novinka přinese. Jak je výše zmíněno, přístroj nese 5″ displej s rozlišením 1920 na 1080 pixelů. V jeho nitru tepe čtyř-jádrový procesor Qualcomm  APQ8064 Snapdragon S4 Pro o taktu 1,5 gigahertzu. Tyto parametry jsou hodny přístrojů, které stojí na špici nabídky, a tak má Panasonic šanci na úspěch.

Co se konektivity týče, nabízí novinka vcelku zajímavé technologie. Panasonic P02-E podporuje sítě LTE, dále se můžeme těšit na NFC a nakonec na TV tuner, což je v dnešní době velmi neobvyklé. Systém samozřejmě pochází od Googlu, je jím tedy Android ve své nynější nejnovější verzi 4.1.2 Jelly Bean.

Uvidíme tedy, kdy novinka přijde. Doufejme, že ji Panasonic uvolní i pro evropský trh, abychom se s ní mohli setkat tváří v tvář.

zdroj: engadget.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *