Acer Iconia B1: 7" tablet pro východní trhy

V článku o připravovaném Samsungu Galaxy Note 7 jsme se zmiňovali o existenci dalšího přístroje se sedmipalcovou úhlopříčkou displeje. Nový přístroj, jenž se bezesporu objeví na jednom z nadcházejících veletrhů, pochází z dílny společnosti Acer. 

Tento přístroj tedy ponese displej se sedmipalcovou úhlopříčkou o rozlišení 1024 na 600. Není to sice nic světoborného, ale potřebám téměř všech uživatelů tento poměr stran bohatě postačí.  Dále známe i takt jeho procesoru, čip by měl tepat v rytmu 1,2 GHz. Bohužel neznáme velmi zásadní věc, a to počet jader a model procesoru. Takt je pro nás tedy informace, která nám moc neřekne.

Když se podíváme na trh a konkurenci, zjistíme, že oponentů není zrovna nejvíce, a tak by na tom Acer nemusel být v porovnání s ostatními výrobci zase tak špatně. V konkurenčním boji proti němu stojí Kindle Fire, Nook Tablet, Samsung Galaxy Tab 7.0, Nexus 7 a Apple iPad Mini.

A jak by se tato novinka měla vlastně nazývat? Zdroje mluví o jménu Acer Iconia B1 a představit by se měla na CES 2013 či MWC 2013. Dále se také spekuluje o velmi zajímavé ceně, tablet by měl stát 99 dolarů, což je suma téměř neuvěřitelně nízká. Iconia B1 je pravděpodobně připravována především pro trhy východní Evropy a Asie, je však možné, že se novinka objeví i na našem trhu.

zdroj: engadget.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *