YotaPhone je univerzální telefon s LCD a E-Ink displeji

Stále více uživatelů si stěžuje na skutečnost, že jim jeden displej prostě nestačí a že jim telefon při běžném provozu příliš rychle spotřebovává baterii. Tento problém může být brzy minulostí s novými telefony, které budou představeny v roce 2013. Jedná se o telefony se dvěma displeji. Zatímco jeden displej bude běžný LCD, tak ten druhý bude E-Ink.

YotaPhone je koncept chytrého telefonu, který by se měl na trhu objevit příští rok. Čím je tento koncept telefonu tak výjimečný? Jedná se o první smartphone, který bude vybaven dvěma druhy displejů zároveň. Telefon bude z jedné strany obsahovat velký LCD displej s vysokým rozlišením a z druhé strany E-Ink displej, se kterým se běžně setkáváme například u elektronických knih.

Tento telefon je od ruské společnosti Yota. Díky tomu, že má telefon 2 displeje, tak se uživateli nabízí mnohem více možností využití. Telefon lze používat jako běžný dotykový smartphone, když si bude chtít uživatel přečíst knihu nebo cokoliv jiného, tak stačí telefon otočit. Výhodou druhého E-Ink displeje je, že téměř nespotřebovává baterii, na rozdíl od LCD displejů. Uživatel si tedy může číst knihu aniž by výrazně plýtval cennou energii. Výhoda spočívá také v možnosti rozložení práce, na E-Ink displej si lze dát aktuální informace, se kterými uživatel momentálně pracuje.

O konceptu je zatím pouze minimum informací. Jisté je zatím pouze to, že bude obsahovat 2 displeje o velikosti 4,3 palce, LCD displej bude s HD rozlišením. Telefon bude také obsahovat kvalitní fotoaparát s bleskem. Uvnitř telefonu se bude nacházet dvoujádrový procesor SnapDragon S4, operační paměť bude 2GB RAM. Jako operační systém bude zvolen Anroid 4.2 Jelly Bean. Výrobce také vytvoří speciální software pro ovládání obou displejů.

Jak bude finální verze telefonu nakonec vypadat není přesně jisté, nicméně nápad  zkombinování dvou typů displejů se ujal kladně a už nyní si společnost Yoka získává mnoho pozitivních ohlasů. Jelikož se jedná o prototyp, tak jistě se tohoto nápadu chytnou i ostatní výrobci a dva displeje v jednom telefonu nebudou pouze raritou. Telefon by měl být na trhu dostupný pravděpodobně už na jaře následujícího roku.

zdroj: www.androidandme.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *