3 nejslavnější hackeři světa + parádní aplikace Phone Hacker

Kdo by to řekl, že první hackeři světa se na scéně objevili o mnoho dříve, než se na trh dostal internet. Připomeňme si rok 1878, kdy se několika mladíkům z Ameriky podařilo nabourat tehdejší telefonní seznam, a to jen proto, aby zjistili, jak funguje. Kolem hackerů vznikl obrovský poprask až s příchodem šifrovacího kódu Enigma, který byl rovněž napaden. Dalo by se říci, že šlo o první předzvěst, že i ten nejdůmyslnější systém není v bezpečí. My se zaměříme na hackery, kteří nabourali systémy za účelem vlastního obohacení.

Kevin Mitnick

Podle určitých zdrojů jde o nejnebezpečnějšího hackera Ameriky a dost možná i celého světa. Kevin Mitnick se řadí mezi nejproslulejší hráče ve svém oboru a určitě je lepší ho mít na své straně. Už ve svých 12 letech si dokázal sehnat přístroj na označování jízdenek, a mohl tak cestovat po městě zcela zdarma. Největší pozornost si vysloužil až po nabourání do sítě počítačů Pentagon. Do té doby žila vláda v domnění absolutního bezpečí. Mitnick byl prvním hackerem, který se za své činy dostal na 5 let do vězení.

Kim Schmitz

Mnozí z vás ho možná znáte pod jeho oficiální přezdívkou Kimble, která nahání strach celému světu. V současné době je podle všech informací v hackerském důchodu a odmítá se o své minulosti bavit. Za své největší slávy se nabourával do bezpočtu systémů a všude zanechával svou vizitku se jménem Kimble. Dostal se do databáze CIA, NASA i FBI. Všem vládním institucím ukázal, jak jsou zranitelné. Již v 15 letech se mu podařilo oklamat telefonní společnosti a přišel si tak na nemalé peníze. Jeho nejlepším kouskem bylo vytvoření programu, který dokázal 4 milionům klientů u City Bank odečíst nepatrné množství financí.

Boris Floricic

Tento muž vystupoval pod přezdívkou Tron a šlo o nejtalentovanějšího hackera své doby. Měl obrovskou chuť poukazovat na nedostatky jednotlivých počítačových systémů. Nabourával se do placených televizních stanic i telefonních společností. Dokázal vytvořit imaginární karty i čtečku SIM karet. Jeho vynálezy si vysloužily obrovský obdiv a uznání. V letech 1998 byl nalezen oběšený a policie tento případ velice rychle uzavřela jako sebevraždu.

Phone Hacker – staň se i ty hvězdou

Chcete se také stát obávaným hackerem v dobrém slova smyslu? Na Google Store se nachází velice zajímavá aplikace, která z vás během několika málo okamžiků udělá hackera číslo jedna. Aplikace Phone Hacker vám umožní nabourat se do jakéhokoliv telefonu. Nebojte, vše je legální a spíše jde o kanadský žertík, který můžete vyzkoušet na svého kamaráda.

Stačí si jen vybrat vámi požadované číslo z kontaktů a za pomocí Bluetooth vniknout do cizího telefonu. Ten rázem zamrzne a ukáže majiteli nehezký obrázek. Aplikace je jen pro  úsměvné účely. Je zdarma a generuje náhodné reklamy.

[app]com.dev.xieg.pa02xieg&hl[/app]

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *