Onda V972 je skvěle vybavený tablet za skvělou cenu

Ne každý výkonný tablet musí být drahý. Čínský výrobce elektroniky Onda se rozhodl, že představí tablet, který je velmi výkonný a zároveň cenově dostupný pro většinu uživatelů. Není divu, že tablet nabízí za nízkou cenu, vždyť výroba výkonného i nevýkonného tabletu je stejně finančně i časově náročná. Zpráva o představení tohoto tabletu udělala radost mnoha méně majetným uživatelům, kteří si budou moci pořídit výkonný tablet za nízkou cenu.

Onda V972 je tablet, který sice ještě není na trhu, ale už nyní z něho má radost mnoho uživatelů. Jedná se o velmi výkonný tablet, který bude nabízen za nebývale nízkou cenu. Poměr ceny a kvality je opravdu skvělý. Výkon tabletu je srovnatelný se současnými špičkami na trhu s tím, že cena je nesrovnatelně nižší. Někteří spekulují, že vysoký výkon bude na úkor kvality tabletu, ale pravděpodobně půjde pouze o pomluvu.

Na přední straně tabletu se nachází 9,7 palcový IPS Retina displej, s rozlišením 2048 x 1536 pixelů, a přední 2 megapixelová kamera. Na zadní straně je 5 megapixelový fotoaparát. Uvnitř tabletu můžeme najít čtyřjádrový procesor AllWinner A31, dále grafický čip Power VR SGX544MP2. Operační paměť je 2GB RAM, vnitřní paměť telefonu má celkovou velikost 16GB a lze ji rozšířit prostřednictvím paměťových karet. K základní výbavě patří dále Wi-Fi, možnost připojení externího 3G modulu a USB jack 3,5mm. Baterie  tabletu má kapacitu 8000 mAh.

Jako operační systém byl zvolen Android 4.1 Jelly Bean, v budoucnu s možností aktualizace na Android 4.2. Tablet má hliníkové tělo s rozměry 242×187,5×9,8 mm. Hmotnost tabletu je 649 gramů. Jak již bylo zmíněno, tak hlavní výhodou je cena tabletu, která by měla být kolem 240 dolarů, tedy necelých 5000 korun. Tablet bude dostupný v následujících týdnech na čínských internetových obchodech, po novém roce pravděpodobně i v těch evropských.

zdroj: www.onda-tablet.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *