PengPod je tablet s operačními systémy Android a Linux

Mnoho uživatelů nedá na svůj Android dopustit. Co mohou ovšem dělat uživatelé, kterým jeden operační systém nestačí? Řešením by pro ně mohl být tablet, který je vytvořený pro dva operační systémy, Android a Linux. Ačkoliv je pro většinu uživatelů Linux poměrně neznámým systémem, tak pro jiné je to základní kámen pro jejich práci, tablet nabídne také velmi nízkou cenu.

PengPod je tablet, který překvapí dvěma operačními systémy, díky tomu je často nazývám PengPod Dualboot. Jedná se o obyčejný tablet, do kterého byl, kromě Androidu,  integrován operační systém Linux. Jedná se o velkou výhodu, ovšem parametr, kterým tento tablet rozhodně neoslní, je výkon. Nízký výkon je ale vynahrazen nízkou cenou, díky které se stal snadno dostupným pro mnoho uživatelů.

Tablet PengPod je nabízen ve dvou verzích, model PengPod 700 nabídne 7 palcový displej s rozlišením 800×480 pixelů. Model PengPod 1000 nabídne 10 palcový displej s rozlišením 1024×600 pixelů. Na přední straně nalezneme ještě 1.3 megapixelovou VGA kameru. Uvnitř tabletu se nachází jednojádrový procesor typu ARM Cortex-A8 s frekvencí 1,2 GHz, operační paměť je 1GB RAM. Vnitřní paměť má velikost 8GB  a v základní výbavě je také Wi-Fi.

Jako operační systém telefonu byl vybrán Android 4.0 Ice Cream Sandwich, který je součástí interní paměti. Operační systém Linux KDE Plasma Active je dodáván na paměťové kartě. Zajímavostí je, že výrobce prodává například i miniaturní počítače, které si rychle získaly velkou popularitu. Model PengPod 700 je nabízen za cenu 110 dolarů, tedy cca 2200kč, model PengPod 1000 za 175 dolarů, cca 3500kč.

zdroj: www.talkandroid.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *