Společnost Oppo má další prvenství – telefon s nejlepší přední kamerou

Je směšné, jak se jednotliví výrobci předhánějí v tom, kdo dosáhne prvenství v určitých parametrech telefonů. Tentokrát se předvedla společnost Oppo, která světu představila telefon s nejlepší přední kamerou. Přední kamery se obvykle vyrábějí s nízkým rozlišením, protože zastávají pouze funkci webkamery pro videohovory. Společnost Oppo chce jít zřejmě proti proudu, a tak vytvořila chytrý telefon s nejlepší VGA kamerou.

Oppo Ulike 2 je nový smartpone od společnosti Oppo. Jedná se o velmi vzhledný telefon, který má nejlepší VGA kameru na světě. Zatímco většina běžných telefonů nabízí rozlišení přední kamery do jednoho megapixelu, tak tento telefon nabízí rovnou 5 megapixelů. Jedná se o unikátní rozlišení, které ocení uživatelé, kteří rádi pořizují autoportréty. Možná že se konečně prolomila hranice mezi nekvalitními VGA kamerami a možná že ostatní výrobci budou společnost Oppo v tomto nápadu následovat.

Nyní k výbavě telefonu. Kromě 5megapixelové kamery lze na přední straně nalézt 4,5palcový displej s rozlišením 960 x 540 pixelů. Zadní stranu zdobí 8megapixelový fotoaparát s bleskem. Uvnitř telefonu se nachází dvoujádrový procesor, operační paměť je 1 GB RAM. Vnitřní paměť telefonu má velikost 16 GB. Jako operační systém byl zvolen Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Bližší informace nejsou o tomto modelu zatím známé. Co bude mít v rukávu tato čínská společnost pro příště, je zatím záhadou, ale už nyní je jisté, že nastavila laťku zase o kousek výše a že ji budou další výrobci pravděpodobně dohánět. Telefon se začne nejdříve prodávat v Číně již letos v prosinci, cena je zatím neznámá.

zdroj: www.intomobile.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *